16.00: Karlstad-Pixbo
Foto: Anders Andersson
SSL (Herr)

Karlstadstjärnan om succéstarten och landslagsintresset

ANNONS

Simon Sjögren har fått en kanonstart på SSL-säsongen och är nu aktuell för att ta en landslagsplats.

Promotion: Se Karlstad-Pixbo 16.00 på Expressen

En av de stora snackisarna i SSL Herr än så länge är rutinerade Simon Sjögrens start på säsongen. 30-åringen har öst in nio poäng på två matcher för sitt Karlstad. En poängskörd som gör att han leder poängligan med tre poäng. Extra imponerande av en spelare som inte spelat i SSL på sju säsonger. 

– Framförallt så beror det på att jag fått mycket speltid och förtroende, sen har jag ju såklart väldigt bra spelare runtomkring mig, säger Sjögren till Innebandymagazinet.

Senast han spelade i SSL säsongen 16/17 gjorde han tio poäng på 30 matcher och nu har han alltså gjort nio poäng på två matcher. 

– Det var ju sju åtta år sen senast jag spela i SSL så det är klart att man har utvecklats som spelare och person under dessa år. Trivs även väldigt bra i min omgivning i allt från spelare till ledare. Jag har en annan glädje till innebandyn än vad jag hade för ett par år sen helt enkelt, förklarar Sjögren succén med.

Hur känns det att vara tillbaka i SSL?

– Det känns riktigt kul att vi är tillbaka, man har längtat. Förhoppningsvis är vi här för att stanna. Värmländsk innebandy behöver det! 

Karlstad har inlett mot två lag som de flesta experter har tippat ska åka ur serien. Värmlänningarna började med att slå Helsingborg hemma för att sedan följa upp det med en suddenförlust mot Hagunda. Karlstad är också ett lag som enligt experterna kommer bli indragna i bottenstriden, något som Sjöberg hoppas inte ska bli fallet.   

– När vi får stäm och är påkopplade till 100 procent som lag då är vi faktiskt riktigt bra, absolut tillräckligt bra för att hålla oss kvar och kunna stå för ett par skrällar.

Sjögrens framfart i Karlstad har inte gått obemärkt förbi utan Norges förbundskapten hörde av sig för lite sedan och ville ha med honom till VM-kvalt efter årsskiftet. Något som kan bli möjligt då Sjögrens pappa är född i Norge men då måste Sjögren skaffa ett idrottspass, vilket inte är det lättaste i Norge. 

– Det hade så klart varit kul att testa på landslagsspel så jag hoppas att det löser sig.

Med tanke på din framfart i SSL, du är inte rädd för att de svenska förbundskaptenerna har fått upp ögonen för dig och är intresserade av dina tjänster? De har ju gett flera rutinerade spelare chansen att spela i landslaget igen, men tackar du ja till Norge är den dörren stängd?

– Haha nja, tror jag är "safe" från svenska landslaget, det finns fyra i kön före mig bara i min femma. Tror inte man ska dra för stora växlar efter två omgångar. Vi har mött förväntade bottenlag och jag har haft lite medstuds helt enkelt.

I helgen blir det upp till bevis för både Karlstad och Sjögren då för att se var de står. På söndag tar man nämligen emot Pixbo, som tog SM-brons ifjol, hemma i Colorama Arena. 

– Pixbo är ett riktigt bra lag som spelar fin innebandy. Det som talar för oss är att vi går in som underdogs och att de underskattar oss, dessutom är vi jobbiga att möta på hemmaplan. Sen tror jag många är revanschsugna efter helgen, all respekt till Hagunda och deras insats men som lag kan Karlstad betydligt bättre än vad vi presterade förra helgen. 


TV: Gabriel Kohonens fem första mål i SSL

Nya stjärnskottets succéstart i Svenska Superligan.


Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: