Foto: Per Wiklund och Anders Andersson
SSL (Herr)

Svarar på utspelen: "Jag struntar i vad andra gör"

ANNONS

Helsingborgs tränare Emil Lindström summerar lagets premiär mot Karlstad, som slutade med en 8-3-förlust.

Helsingborg var inför årets SSL-säsong bottentippade av både tränare, spelare och personer i media. Många menade också på att den anrika klubben rent av skulle åka ur – detta efter en silly season som på pappret inte går till historien som en av de bästa, då en mängd tongivande spelare försvunnit samtidigt som man tagit in mycket oprövat.

Igår genomförde man SSL-premiären, detta mot nykomlingen Karlstad på bortaplan. Skåningarna åkte på en riktig knock då man fick lämna Värmland med noll poäng i bagaget efter att ha förlorat matchen med klara 8-3.

När halva matchen var spelad var ställningen 2-2 men Karlstad rivstartade i tredje genom att göra fyra mål på de första nio minuterna.

Det är jämt och tajt i två perioder. Sen får de lite psykologiska mål där i början, några för mycket, säger Helsingborgs tränare Emil Lindström till Innebandymagazinet.

– Jag tycker att vi inte riktigt kommer upp rent försvarsmässigt. Sen springer det iväg och vi har inte riktigt någon kraft att stoppa den blödningen tyvärr. Det rinner iväg rätt snabbt med fyra mål på fyra minuter.

Efter matchen så intervjuades Karlstads Johan Palmqvist i Expressens TV-sändning. Han ombads då förklara det rycket man gjorde i slutperioden och svarade då:

– Vi rullar på tre och de rullar på två. Vi har tränat jäkligt hårt hela sommaren egentligen och det känns som att det är det som är skillnaden nu.

Lagkamraten Isac Hauge var inne på samma spår när han pratade med Värmlands Folkblad.

– Vi vinner för att vi är ett bättre innebandylag. Vi vinner för att vi är bättre tränade. Vi märkte redan efter första perioden att de hade vissa spelare som var riktigt trötta. Vi sa i omklädningsrummet att ”det är bara att köra på – då kommer de aldrig att orka” och precis det hände, sa Hauge till Värmlands Folkblad.

Helsingborgs tränare Lindström får sedan bemöta uttalandena som säger att Karlstad skulle vara ett bättre tränat lag.

– Jag konstaterar bara att de gjorde fler bra saker än vad vi gjorde under de fyra minuterna. Jag kan bara fokusera på mitt eget lag (skratt). Jag har inget intresse av att kolla på någon annan överhuvudtaget vad det gäller deras träning. Jag vet att vi är fysiskt och väl förberedda för säsongen. Vad de andra gör struntar jag rätt mycket i.

Vilka positiva bitar fanns det då att ta med sig från gårdagens match?

– Det är många bra delar i de två första perioderna som vi kan ta med oss. Vi är bra i försvarsdelarna i de första perioderna, vi har bra aktivitet och närkampspel i första och andra perioden. Offensiva special teams funkar bra. Vi har mål i både powerplay och 6-mot-5.

– Det är positiva delar. Problemet för oss i går är att vi har lite svårt att göra mål. Till slut, desto längre tiden går, så tenderar motståndarna att göra mål. Gör vi inte det före dem, eller svarar upp på de målen som motståndarna gör, så förlorar man matcherna.

Möter tippat topplag: “Det här blir önnu tuffare”

Härnäst väntar hemmamatch mot Växjö för Helsingborgs del, en match som spelas om exakt en vecka – nästa måndag den 25 september. Växjö tog sig till semifinal förra säsongen och slog Mullsjö i premiären efter straffar.

– Om det var tufft för oss att åka till Karlstad i premiären – när de precis har gått upp och där vi visste att det skulle bli bra tryck i hallen med en riktigt taggad nykomling – så är det här ännu tuffare. Det gäller att vara ännu noggrannare. Sätta försvarspelet på en högre nivå än vad vi gjorde i går. Men sen handlar det framförallt att få lite stäm i anfallsspelet så vi börjar göra lite mål. Det är det vi har brottats med med på försäsongen och fortsätter att brottas med.


TV: Stjärnans oväntade tips - Hagunda till slutspel

Chocken efter tippningen: "Är du skyldig någon i laget pengar?"


Matchrapporter: Tre poäng till Växjö efter avgörande i slutperioden mot FCH Hagunda säkrade segern efter förlängning mot Karlstad Karlstad gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot Helsingborg Helsingborg besegrade Höllviken i Svenska Cupen Omgång 2 herr Karlstad besegrade Skoghall i Svenska Cupen Omgång 2 herr

Den här artikeln handlar om: