Foto: Innebandy.tv och Jimmy Palm
Svenska Cupen

TV: Omdiskuterad straff sänkte Höllviken

ANNONS

Hade SSL-laget i brygga – föll efter sent straffmål: "Tveksamt dömd"

Allsvenska Höllviken ställdes mot storebror Helsingborg i Svenska Cupens andra omgång. Man förlorade det första skånederbyt hemma med 11-5 vilket innebar att man var piskade att vinna returen som spelades under måndagskvällen.

Matchen svängde fram och tillbaka och Höllviken ledde sedan med 6-5 när knappa tio minuter återstod – ett resultat som hade inneburit förlängning. 

När matchklockan stod på 51.02 så tilldömdes dock Helsingborg en straff som Christoffer Andersson senare förvaltade. Helsingborg tog sedan ledningen och vann slutligen med 11-7, vilket innebär att de avancerar till nästa runda där dubbelmöte mot Växjö väntar.

Se straffen som sänkte Höllviken (bilder: Innebandy.tv)

Stefan Prim, tränare i Höllviken, gav efter matchen följande kommentar:

– Idag gör vi en mycket bättre insats och trots förlust så är det enklare att se fram emot seriepremiären nu. Vi ledde en bit in i tredje men en tveksamt dömd straff för Helsingborg gör att de kommer ikapp och vi får jaga på slutet då vi måste vinna matchen. De vinner rättvist över två matcher men idag får vi med oss vissa bra svar inför komma skall.

Emil Lindström, tränare i Helsingborg:

– Vi gjorde ungefär de vi behövde. Två dåliga perioder där vi sedan bestämde oss inför tredje och gick om och förbi.

Matchrapporter: Tre poäng till Växjö efter avgörande i slutperioden mot FCH Joel Dahlberg matchvinnare när Höllviken slog Partille Karlstad gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot Helsingborg Helsingborg besegrade Höllviken i Svenska Cupen Omgång 2 herr Bra start för Helsingborg efter seger med 11-5 mot Höllviken

Den här artikeln handlar om: