LATVIAN OPEN
Foto: Magnus C Lydahl
Försäsong

Karlstad imponerar stort inför nykomlingssäsongen i SSL

ANNONS

Sågar finska toppmotståndet: "Filmade och låg ner på allt"

SSL-nykomlingen Karlstad har i dagarna satts på prov ordentligt i försäsongsturneringen Latvian Open där man spelat mot lettiska landslaget och två finska elitlag. Det slutade med succé. Värmlänningarna vann samtliga tre matcher med en total målskillnad på 23-11, fördelat på 4-2 mot Lettland, 10-3 mot FBC Turku och till sist 9-6 mot Nokian KrP.

Den sista vinsten var den mest imponerande. Nokian KrP vann F-liiga förra säsongen och förlorade sedan finalen med knappa 3-4 i matcher.

– Det är kanske den bästa match vi har gjort någonsin, överlägset kanske man kan säga. Vi hade lite respekt för motståndet i första perioden men sedan efter sex eller sju minuter tog vi över. Sedan kändes det som att det bara var domaren som gav dom handikapp och dom filmade och låg ner på allt. Jag tror aldrig jag har sett ett lag som lagt sig och fått med sig allt, för annars hade vi nog gjort tolv mål på dom, säger tränaren Peter Nordström till Värmlands Folkblad och fortsätter:

– Vi rankar den här matchen väldigt högt upp. Vi mötte ett klasslag, ett av världens bästa klubblag. Nokian ska vara överlägsna i finska högstaligan och har många landslagsspelare. Dom ska vara storfavoriter att vinna allt i Finland den här säsongen.

Innebandymagazinets finska kontakter intygar att Nokian KrP även denna säsong ses som en av de stora favoriterna i F-liiga.


Highlights: Storvreta-Falun 5-4 efter straffar

Se höjdpunkterna från andra matchen i Giganternas kamp, inklusive straffläggningen!


Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Du kanske även vill läsa:
Karlstad kan ha gjort ett jättefynd
Plus Karlstad kan ha gjort ett jättefynd
TV: Karlstads nyförvärv med drömmål i första matchen
TV: Karlstads nyförvärv med drömmål i första matchen
Den här artikeln handlar om: