Foto: Mats Gustavsson
Herrtvåan

Craftstaden drar sig ur: "Så klart ett nederlag"

ANNONS

Börjar om i division 4: ”Inte tillräckligt många herrspelare”

Craftstadens IBK Oskarshamns herrlag har varit i fritt fall genom seriesystemet senaste åren. I flera år spelade man i Allsvenskan, till och med säsongen 2019/20 när man slutade tia. Efter pandemin tog man endast två poäng på hela säsongen i division 1 2021/22, och i våras slutade man näst sist i Smålands division 2-serie.

Nu blir det ingen fortsättning i tvåan, meddelar klubben. Så här skriver man på sin hemsida:

”Craftstaden IBK har tyvärr blivit tvungna att fatta det smärtsamma beslutet att avanmäla herrarnas representationslag från division 2 kommande säsong. Anledningen till att vi drar oss ur serien är att Craftstaden för närvarande inte har tillräckligt många herrspelare på nivån som krävs för spel i division 2. Beslutet innebär att föreningens representationslag för herrar börjar om i division 4 säsongen 2023/2024.

Som förening är det så klart ett nederlag att vi inte kan ställa upp i en serie som vi är kvalificerade för. Vi ser dock med tillförsikt på framtiden då vi har många duktiga yngre spelare i föreningen. På sikt är förhoppningen att Craftstaden kommer ha ett herrlag på den nivå som vi har varit på under de senaste åren.

Kommande säsong ser på många sätt ljus ut för Craftstaden. Vi är mycket stolta över att vårt damlag är ett stabilt lag i Sveriges näst högsta serie, Damallsvenskan. Dessutom fortsätter vårt arbete med att vara en bred förening där vi välkomnar alla. Förutom våra seniorlag har vi en stor ungdoms- och paraverksamhet. Till hösten startar vi även motionsinnebandy för vuxna som en ny del i att vara en förening för alla.”


TV: Dick Axelsson: "Jag skällde ut honom vid halv tre inatt"

Hockeyprofilen om innebandy: "Det är en tuff sport, helt klart" - från Swedish Floorball Open i Västervik.


Matchrapporter: Målfest när Hovshaga krossade Craftstaden i Hovshaga Sporthall CL98IC A kvalklart efter seger mot Craftstaden Målfest när Kalmarsund krossade Craftstaden i Oskarshamns Sporthall Missat kval för Växjö IBK U trots seger mot Craftstaden Vimmerbys seger spiken i kistan för Craftstaden – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: