Craftstaden förlorade mot Kalmarsund
Montage
Matchrapport

Målfest när Kalmarsund krossade Craftstaden i Oskarshamns Sporthall

ANNONS

Kalmarsund hade inga problem med Craftstaden i division 1 östra Götaland herr, och vann borta med utklassningssiffrorna 14-1 (6-0, 3-0, 5-1).

– Vi möter ett bra och skickligt lag och då har man inte råd med såna markeringsmissar som vi har i första perioden. Efter den blir spelet mer stabilt, vi skapar en hel del chanser och får dit en "kasse", vilket var skönt. I två perioder gör vi det bra och trots vårt läge i tabellen och matchen så sliter alla spelare som djur, vilket är en fröjd att se, kommenterade Craftstadens tränare Johan Magnusson.

Kalmarsunds tränare Jimmie Nilsson om matchen:

– Även vi om är supernöjd med resultat är ändå siffrorna missvisande sett till matchbilden. Vi har många bollar som studsar vår väg ända in i målet, samtidigt som vår målvakt Victor räddar oss många gånger och rättmätigt utsågs till matchens lirare. Men som sagt vi är supernöjda med resultatet, så får vi se nu hur vi gör med kvalet.

Segern var Kalmarsunds femte på de senaste sex matcherna, och sjunde bortasegern i rad.

Kalmarsund spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-6 genom två mål av Joel Johnson, ett mål av Jesper Svensson, ett mål av Kasper Hultgren, ett mål av Oskar Andersson och ett mål av Simon Boklund. Kalmarsund var långt ifrån nöjt där. Även i andra perioden var det Kalmarsund som var starkast. Laget vann perioden med 0-3 och ställningen efter två perioder var 0-9.

Kalmarsund tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.58 genom William Alvarmo, och gick upp till 0-11 innan Craftstaden svarade.

Innan matchen var över hade Kalmarsund gjort hela 1-14.

Med två omgångar kvar är Craftstaden sist i serien, medan Kalmarsund är på andra plats.

Fredag 4 mars spelar Craftstaden hemma mot CL98IC A 19.30 och Kalmarsund mot Växjö IBK U borta 19.00 i Fortnox Arena.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge Ombytta roller när Nilsby besegrade Kalmarsund Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: