Växjö IBK U vann mot Craftstaden

Missat kval för Växjö IBK U trots seger mot Craftstaden

Trots seger, 7-4 (3-0, 2-2, 2-2), på hemmaplan i division 1 östra Götaland herr mot Craftstaden står det klart att Växjö IBK U missar Allsvenskan. Det blev klart på fredagen.

– Tre viktiga poäng in på kontot. Vi går på treans växel större delen av matchen och vinner rättvist, tyckte Växjö IBK U:s tränare Markus Löppönen, efter matchen.

Craftstadens tränare Johan Magnusson tyckte så här om matchen:

– Jag tycker vi gör en stabil insats och vi studsar tillbaka från onsdagens match. Med ett effektivare power play och lite mer distinkta avslut så hade vi absolut tagit poäng enligt mig i denna match.

Växjö IBK U spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Alexander Vestman, Eric Jinneskog och Simon Larano. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 5-2.

Tredje perioden slutade 2-2 och Växjö IBK U vann matchen med 7-4.

Med tre omgångar kvar är Växjö IBK U på nionde plats i tabellen, och Craftstaden är på tolfte plats.

I nästa match, fredag 25 februari 19.30, har Växjö IBK U Vimmerby borta i Vimmerby Idrottshall, medan Craftstaden spelar hemma mot Kalmarsund.

Matchrapporter: Målfest när Hovshaga krossade Craftstaden i Hovshaga Sporthall CL98IC A segrare borta mot Växjö IBK U CL98IC A kvalklart efter seger mot Craftstaden Fiaskosäsong för Växjö IBK U – som åker ur serien Vimmerby avgjorde i förlängningen mot Växjö IBK U