Craftstaden förlorade mot Vimmerby

Vimmerbys seger spiken i kistan för Craftstaden – som åker ur serien

Craftstaden åker ur division 1 östra Götaland herr. Det står klart efter en ny förlust, 4-10 (3-3, 0-6, 1-1), hemma mot Vimmerby. Laget har inte vunnit en enda match i serien.

– En tung förlust efter en total härdsmälta i tredje perioden. Däremot gör vi första och andra perioden riktigt bra. Vimmerby har en storspelade målvakt ikväll som räddar dem i första och andra perioden från att släppa in fler mål, kommenterade Craftstadens tränare Johan Magnusson.

Vimmerbys tränare Michael Elmér om matchen:

– Efter en målmässigt jämn första period punkterar vi matchen i andra perioden och vinner rättvist.

Därmed slutade sviten vid sex förluster i rad för Vimmerby.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

Vimmerby spelade bra i andra perioden och gick från 3-3 till 3-9 genom två mål av Elias Travtjenko, två mål av Jonatan Green, ett mål av Emil Johansson och ett mål av Karl Hjelmland. Tredje perioden slutade 1-1 och Vimmerby vann matchen med 10-4.

Elias Travtjenko gjorde tre mål för Vimmerby och Jonatan Green gjorde tre mål.

Matchresultatet innebär att Vimmerby ligger kvar på elfte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 18 februari. Då möter Craftstaden Växjö IBK U i Fortnox Arena 19.00. Vimmerby tar sig an CL98IC A borta 19.30.

Matchrapporter: Målfest när Hovshaga krossade Craftstaden i Hovshaga Sporthall Målfest när Kalmarsund krossade Vimmerby i Färjehallen 7-3 mot Vimmerby gjorde Hovshaga till segrare igen CL98IC A kvalklart efter seger mot Craftstaden Klart nu: Vimmerby åker ur serien efter ny förlust