Foto: Bosse Grängsjö
#IB24SILLY

En spelare blir kvar i Sirius efter tvångsdegraderingen

ANNONS

Endast en spelare stannar kvar i Sirius efter att de åkte ur SSL och tvångsdegraderades till Dam1an.

Sirius damsektion hade en tuff säsong som slutade med att representationslaget slutade sist i SSL och andra laget slutade nästsist i Dam1an. Två sportsliga bottennapp som slutade med att båda lagen blev nedflyttade en nivå till Allsvenskan och Dam2am. 

Men det var inte bara på planen som föreningen hade problem utan man kämpade även med ekonomin. Man spelade förra säsongen under handlingsplan och man klarade inte av att komma till rätta med ekonomin i tid och därför nekades representationslaget elitlicensen vilket medförde att man även åkte ner från Allsvenskan till Dam1an.   

På grund av degraderingarna så har Sirius spelare slutat en efter en under våren och sommaren och av de 23 spelarna som står noterade för en match i SSL-laget återstår det nu bara en spelare, Emma Nelsén, och hon tänker gå emot strömmen och stanna kvar. 

– Jag känner att det var enklast och kändes typ bäst. Jag vill ändå mest spela för att är kul och D1 är ändå ganska bra nivå. Och jag kan vara ledande i det laget, säger Nelsén till Upsala Nya Tidning.

Nelsén är 18-år ung och har spelat hela karriären i Sirius och flyttades upp till SSL-laget inför fjolårssäsongen. Hon tog ingen ordinarie plats i SSL-laget utan fick sporadiskt med speltid. Men hon tränade hela säsongen med A-laget och spelade matcher mest med Dam1an-laget och JAS-laget. Så till kommande säsong kommer Sirius ställa upp med laget som åkte ur Dam1an plus Nelsén. Med tanke på att Sirius får starta om med laget som åkte ur GUD-serien så är inte målet en snabb klättring i seriesystemet. 

– Vi ska nog ha som mål att etablera oss i division I och få en hyfsad placering, avslutar Sirius enda kvarvarande SSL-spelare.

Spelarna som lämnat Sirius

Alva Palmedal, Alunda
Amanda Ljunggren, Storvreta
Bella Klettner, Alunda
Charlotte Bravo, Storvreta
Ebba Johansson, Åkersberga
Emma Nelsén, Sirius
Evelina Sparf, klubb oklar
Isa Grängsjö, Warberg
Isa Lunneborg, Hagunda
Jonna Vuontisvaara, Storvreta
Julia Melltorn, Alunda


Katerina Tsantaridou, Åkersberga (var lån från Falun)
Klara Molin, Täby
Klara Strömbeck, Storvreta
Madelene Langendorf, AIK
Maja Brodin, Stavanger
Maja Sund, lägger av
Matilda Östlund-Visén, Täby
Mia Vallenius, klubb oklar (var på lån från Thorengruppen)
Nova Lundell, klubb oklar
Sara Attermo, Katrineholm
Tilda Määttälä, Åkersberga
Virve Bjerkefeldt, Rönnby


TV: Den fruktade rightaren är egentligen leftare - ”Jättedålig teknik när jag var liten”

Faluns nyförvärv Philippa Blom avslöjar en väl bevarad hemlighet



ANNONS

    

 

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: