#ibsilly-nytt
Foto: Roland Osbeck
#IB24SILLY

Hon är Moras nionde nyförvärv

ANNONS

SSL-nykomlingarna KAIS Mora fortsätter rusta upp truppen inför säsongen.

När Mora åkte ur SSL ifjol så sjösatte man direkt en treårsplan på hur man skulle ta sig tillbaka där ett snabbt återtåg var målet första året. Vilket man klarade till slut efter viss möda i kvalfinalen mot IBK Dalen. År två är målet att behålla större delen av truppen, lyfta upp några spelare från egna leden och komplettera med ett antal spetsspelare utifrån och ta sig till slutspel. Ett mål som man delvis uppnått då man tappat fyra spelare och värvat in nio nya i dagsläget. Samma upplägg som år två gäller sedan för år tre men då är det slutgiltiga målet inte slutspel utan SM-guld.

Det senaste nyförvärvet har man hämtat in från Allsvenskan och Västerås IBS, som precis som Mora kvalade till SSL denna säsong. Det är forwarden Emma Holgersson Bruhn som skrivit på för Mora. 22-åringen har de fem senaste säsongerna spelat i Allsvenskan och spelat totalt 63 matcher och gjort 32 mål och 28 assist på dem. Den poängbästa säsongen hade Holgersson Bruhn för två år sedan då hon gjorde 28 poäng för Västra Mälardalen. 

– Det verkar vara en spännande satsning på gång som jag vill vara en del av. Det spelsystem och spelsätt som jag blivit introducerad till ser ut att passa mig och min spelstil, det kändes väldigt lockande, säger Holgersson Bruhn om varför valet föll på Mora till lagets hemsida

Assisterande tränare Lars-Olov Olsson om värvningen: 

– Kul att Emma nu valt att komma till oss i KAIS Mora! Emma är en spelare som gärna tar sig in på obekväma ytor och utmanar med driv och fart i sitt spel vilket hon kommer att göra bra även på SSL-nivå. Hon är en spelare som faller väl in i vår strategi för lagbygget. Vi tror att hon kommer att ta ytterligare kliv i sin utveckling hos oss kommande säsong!

 

KAIS Mora

Klara in

Lovisa Andersson, back (Jönköping)

Vanessa Keprtova, center (Västerås Rönnby)

Elin Höglund, forward (Alunda)

Madeleine Kivirinta, målvakt (Falun Utveckling)

Stina Jonsson, center/forward (Falun Utveckling)

Lina Källström, back (Falun)

Malin Hansson, forward (Falun)

Emma Hansson, forward (Falun)

Emma Holgersson Bruhn, forward (Västerås) 

Klara ut

Linnea Stenqvist, center (Karlstad)

Ladina Müller, back (Wizards Bern Burgdorf)

Mathilda Lindgren, back (Västerås Rönnby)

Ulla Valtola, back (Loisto)


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"


 

 

 

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: