Foto: GS 86
Allsvenskan västra/södra

Talangfull poänggörare får chansen i Allsvenskan

ANNONS

Nykomlingarna GS 86 har värvat en väldigt intressant poängmakare från Dam2an.

Som 18-åring fick Julia Endl testa på spel i Allsvenskan på en dubbellicens med Falun efter att ha levererat massor av poäng i Dam3an med Filipstad. Men det blev ingen fortsättning i Falun utan istället fortsatte Endl i Filipstad och där har hon öst in poäng de tre senaste säsongerna i Dam2an. 

Men tillkommande säsong är det åter igen dags för allsvenskt spel och denna gång med nykomlingarna GS86. 

– Jag kände väl att det var dags för nya äventyr. Sen så fick jag ett sådant bra intryck av GS 86 som förening och efter att ha pratat med andra klubbar och jämfört så blev valet ganska enkelt till slut, säger Endl till Innebandymagazinet. 

Vad har du för förväntningar på den kommande säsongen?

– Det ska bli en riktigt spännande säsong med nytt lag och nya spelare. Har inte direkt några förväntningar personligen, jag tar det som det kommer. Det handlar främst om att lära känna laget och hitta min plats där samt utvecklas som spelare! Men för lagets del så är det ju självklart att göra en riktigt bra säsong i allsvenskan.

Vad för sorts spelare kommer publiken i Forshaga Sporthall att få se kommande säsong?

– För min del så vill jag kunna bidra med poäng. Jag är en spelare med spelsinne och skott. Mitt skott har jag att tacka min bror för, då vi varje dag skulle stå och skjuta ända sedan jag var liten. Sen är jag är en person som gillar att hitta fel och lösa dem i spelet.

Kan du avslöja något som dina blivande lagkamrater inte har en aning om om dig?

– Ja, en sak som många kanske inte vet om mig, är att jag har sån otroligt hög prestationsångest på mig själv. Tycker alltid att jag kunde ha gjort bättre ifrån mig. 

Vilka lag ser du som de stora favoriterna till att slåss om seriesegern i den Västra serien?

– Jag ser Skoghall som ett favoritlag då de har varit i SSL tidigare och ett lag jag vet satsar hårt för att komma till SSL igen. 

Den kommande säsongen blir den sista med fyra Allsvenska serier för till säsongen 24/25 bantas Allsvenskan ner till två 12-lagsserier. Vilket innebär att endast de fyra bästa lagen denna säsong är garanterade fortsatt allsvenskt spel samt att tabellfemman får kvala sig kvar. 

– Jag tycker att det är bra att de gör om Allsvenskan för då blir det hårdare konkurrens och lagen som går upp till SSL är mer förberedda.

GS 86 Silly Season så här långt


Klara in

Julia Endl, forward (Filipstad)

Marie Westerlund, forward (Munkfors)

Luize Bilinska, forward (Karlstad)

Malin Hjelm, center (comeback)

Nellie Arnefur, forward (Sunnanå)

Klara ut

Liv Johansson, forward (Kumla)

Linnéa Öhman, back (Kumla)


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"


 

 

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86 GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5 Telge SIBK svårslaget hemma – har nu sju raka segrar

Den här artikeln handlar om: