Skoghall förlorade mot GS 86

GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5

Skoghall förlorade mötet med GS 86 hemma med 3-5 (1-2, 0-1, 2-2) i Allsvenskan västra/södra dam på lördagen.

– Tyvärr så kommer vi inte upp i nivå i början av matchen. När vi sen hittar rätt så är vi väldigt ineffektiva och skjuter deras målvakt rakt i magen. Men sån är sporten, vi tar nya tag nästa helg, kommenterade Skoghalls tränare Toni Walther.

GS 86 startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Luize Bilinska och Maritha Lidén innan Skoghall svarade och gjorde 2-1 genom Carolina Karlsson. Efter 18.58 i andra perioden nätade Moa Sandström, på pass av Rebecca Berglund och gjorde 1-3. GS 86 ökade ledningen till 1-4 genom Felicia Nordh efter 2.00 i tredje perioden.

, det sista med 2.29 kvar att spela av matchen kunde Emma Nordsäter och Nora Pettersson göra både 2-4 och 3-4 för Skoghall.

GS 86 kunde dock avgöra till 3-5 med sex sekunder kvar av matchen genom Felicia Nordh.

GS 86:s Luize Bilinska stod för tre poäng, varav ett mål. Carolina Karlsson gjorde ett mål och totalt tre poäng för Skoghall.

Skoghall har tre vinster och två förluster och 26–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan GS 86 har två vinster och tre förluster och 20–27 i målskillnad.

Med fyra omgångar kvar är Skoghall fortfarande i serieledning, sex poäng före Telge, och GS 86 är på sjunde plats.

Lördag 24 februari 15.00 spelar Skoghall borta mot Huddinge IBS.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall