Telge SIBK vann mot GS 86

Telge SIBK svårslaget hemma – har nu sju raka segrar

Hemmaplan verkar vara grejen för Telge SIBK. På söndagen blev det 6-2 (2-1, 3-0, 1-1) mot GS 86 i Västergård Arena – och därmed har laget sju raka segrar hemma i Allsvenskan västra/södra dam.

– Skönt att studsa tillbaka på vinnarspåret igen efter en liten dipp. Vi har ett härligt stöd och vi har dessutom arbetat upp en grundtrygghet här på hemmaplan vilket gör att vi är svårslagna här hemma, kommenterade Telge SIBK:s tränare Martin Stockhult.

Första perioden var jämn. GS 86 inledde bäst och tog ledningen genom Nellie Arnefur efter 1.42, men Telge SIBK kvitterade genom Wera Nygren. Och Telge SIBK hann också ta ledningen, återigen genom Wera Nygren. Telge SIBK startade andra perioden bäst och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Therese Gustafsson, Ebba Andersson och Felicia Forsmark. Telge SIBK ökade ledningen till 6-1, på nytt genom Wera Nygren efter 6.40 i tredje perioden.

Moa Strandberg reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte GS 86. Telge SIBK tog därmed en stabil seger.

Telge SIBK:s Wera Nygren gjorde tre mål.

Telge SIBK har tre segrar och två förluster och 31–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan GS 86 har en vinst och fyra förluster och 18–29 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Telge SIBK på andra plats och GS 86 på sjunde plats.

Telge SIBK tar sig an Huddinge IBS i nästa match hemma söndag 18 februari 14.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1