Foto: GS86 AIF
#IB24SILLY

GS86 presenterar tre nyförvärv och en förlängning

ANNONS

Efter att ha tackat ja till den vakanta platsen i Allsvenskan förstärker de nu truppen.

GS86 AIF gjorde i år en stark säsong i division 1 och när säsongen var slut stod det klart att de till nästa säsong spelar i Allsvenskan efter att ha tackat ja till en vakant plats. Den första spelaren som väljer att fortsätta sitt samarbete med klubben är backen och lagkapten Rebecca Berglund. Med rutin från både Allsvenskan och SSL är detta en viktig förlängning för nykomlingarna.

– Jag hade i stort sett bestämt mig for att detta var det sista slutmålet. Att gå upp i Allsvenskan med min moderklubb och att jag då skulle lägga klubban på hyllan. Men sen kommer det ju en ny säsong och visst vore det väl kul att spela Allsvenskan också när man väl gått upp? Så nu med dessa nyförvärv varav en av dem som jag också spelat med tidigare, så lockade det mig ännu mer till att inte lägga klubban på hyllan riktigt än, säger Rebecca Berglund i ett pressmeddelande. 

Det första nyförvärvet till kommande säsong är ingen mindre än Malin Hjelm som nu väljer att göra comeback efter att hon tagit en paus då hon blivit mamma. Senast blev det spel med Karlstad i SSL, vilka hon har totalt sex säsonger med. Med sin rutin blir hon ett starkt nyförvärv för GS86 i Allsvenskan. 

– En rutinerad spelare som nu vill ställa upp och hjälpa moderklubben i Allsvenskan. Lika bra offensivt som defensivt. En riktigt bra center! Med rutin från SSL och blir självklart en viktig spelare för GS. Hon visar både genom sitt spel och sitt sätt att uppträda vad som krävs på planen. En riktig förebild för vårt unga lag, säger Henrik Flognman om Malin Hjelm.

Det andra nyförvärvet till kommande säsong är Nellie Arnefur. Nellie är född 2003 och hon kommer senast från spel med Sunnanå i division 1. 

– En ung spelare som har allt utom rutin. I mitt tycke en av Värmlands absolut mest lovande spelare. Snabb, bra skott och bra spelsinne. Fortsätter hon sin karriär som den inletts, så är jag säker på att hon är en blivande toppspelare. Väldigt kul att hon valde GS86 som nästa steg i sin utveckling.

Det tredje och sista nyförvärvet just nu är den mest rutinerade av de alla. Det är Luize Bilinska som ansluter till klubben. Hon kommer senast från spel med Karlstad i SSL där hon har spelat sedan 2016 med en totalpoäng på 143 på 137 matcher. Nu väntar spel med GS86 i Allsvenskan till kommande säsong. 

– En väldigt vass forward som så sent som förra säsongen hjälpte Karlstad att rädda SSL kontraktet. Bra spelsinne och oerhört vasst skott. Det bästa och hårdaste jag sett på damsidan i Sverige. Hon är också väldigt lojal mot laget och en härlig personlighet. Jättekul att hon tror på vårt lag och väljer at komma till oss.


TV: Storvreta och Falun i gemensam storsatsning

Storklubbarnas plan för att kickstarta nästa säsong: "Hela Sverige ska kunna titta - hoppas bjuda på show"



ANNONS

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86 GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5 Telge SIBK svårslaget hemma – har nu sju raka segrar

Den här artikeln handlar om: