#ib24silly
Foto: Michal Tarabík, IFF
#IB24SILLY

20-åringen byter från ett topplag till ett annat

ANNONS

Frida Hellström lämnar Pixbo – skriver på för toppkonkurrenten.

För första gången i sin karriär så väljer Frida Hellström att lämna Pixbo. Backen, som är född 2003, har skrivit på för SSL-konkurrenten Västerås Rönnby.

20-åringen debuterade i Superligan för tre säsonger sedan och står noterad för 56 matcher i högstaligan, men har haft svårt att lyckats ta en ordinarie tröja. Hon gjorde även fem matcher i allsvenska Partille på dubbellicens senaste säsongen.

Andreas Harnesk, tränare för Rönnby, som truppens senaset nytillskott:

– Frida har ett lir och en kreativ sida i sig som jag älskar. Hon är teknisk och spelskicklig. Sen värdesätter vi och jag personlighet väldigt högt. Hon har en enorm ambition och kärlek för sporten samtidigt som hon är en bra tjej. Jag tror och hoppas att det kan hända väldigt bra saker med Frida, säger Harnesk till klubbens hemsida.

På klubblagsnivå har Hellström varit med och tagit tre SM-silver, och förra året tog hon dessutom guld i U19-VM med Sverige.

– Jag har skrivit på för Rönnby inför nästa säsong och vilket känns otroligt kul. Dels för att det är ett väldigt bra lag på planen men även ett väldigt härligt lag utanför plan. Jag hoppas kunna ta nästa steg i min utveckling nästa säsong och att vi som lag även kan vara med och slåss om guldet, säger Hellström i en presentationsvideo.

Västerås Rönnby silly season 2023

Klara in

Sofie Andersson, forward (Hagfors Uddeholm)

Bella Forsling, back (IBF Falun)

Virve Bjerkefeldt, back (Sirius)

Herman Gill, assisterande tränare (Storvreta)

Mathilda Lindgren, back (KAIS Mora)

Frida Hellström, back (Pixbo)

Klara ut

Michael Svensson, assisterande tränare (klubb oklar)

Emelie Larsson, back (Lund)

Vanessa Keprtová, forward (Mora)

Jennifer Lindholm, back (slutar)

ANNONS

TV: Nykvarn ska inte parkera bussen i SSL

"Vi är nya Balrog" - nykomlingens tränare Nicklas Hedstål utlovar en underhållande innebandy i högsta serien.

Matchrapporter: Thorengruppen vann finalen mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam avgjorde matchserien mot Västerås Rönnby Pixbo Wallenstam vann på nytt mot Västerås Rönnby Seger för Pixbo Wallenstam som kvitterade matchserien mot Västerås Rönnby Västerås Rönnby besegrade Pixbo Wallenstam på bortaplan i första matchen

Den här artikeln handlar om: