#ib24silly
Foto: Per Wiklund
Damettan

Pixbos tränare lämnar för Dam1an-lag

ANNONS

Jonas Gustafsson har hittat ett nytt tränaruppdrag efter att ha lämnat Pixbo.

För två säsonger sedan tog Jonas Gustafsson över rollen som huvudtränare för Pixbos damer i SSL. Han ledde laget till två raka SM-finaler, som båda slutade med silver, samt till ett guld i Svenska Cupen.

Gustafsson valde att lämna sin roll till kommande säsong, detta eftersom den ekonomiska ersättningen skulle sänkas i det nya kontraktet – något som enligt honom omöjliggjorde en fortsättning.

Nu har Gustafsson skrivit på för ett nytt lag: IBK Varla, som spelar i Dam1an. Halländskorna kom tvåa i serien säsongen som gick, slog sedan ut tabellettan Onsala i kvalet innan man blev utslagna av Bergs IK.

“Laget är talangfullt”

– Det känns otroligt inspirerande att Jonas Gustafsson med den erfarenhet han besitter valt att vara en del av vår storsatsning på Varla IBK damorganisation, säger Varlas sportchef Fredrik Biörsmark till klubbens hemsida.

– Med den geografiska placering vi som klubb har finns det många talanger som kan utvecklas och bli en del av Varla IBK och våra framtida mål. Jonas Gustafsson påbörja sitt uppdrag i maj och vi hälsar honom varmt välkommen tillbaka till Varla IBK!

Gustafsson har en bakgrund i klubben både spelare samt tränare för herrlaget.

– Laget är talangfullt och vad jag förstår motiverade att fortsätta utvecklas så det känns spännande att se vad vi kan uppnå tillsammans nästa säsong, säger Gustafsson till hemsidan.

ANNONS

TV: Häftiga straffräddningen i U19-VM

Tjeckiska målvakten Adam Draslar briljerade mellan stolparna när han stoppade en finsk straff.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: