Karlstad IBF förlorade mot Pixbo Wallenstam

Pixbo Wallenstam utklassade Karlstad på bortaplan

Pixbo Wallenstam fick utdelning när laget vann på bortaplan mot Karlstad i Superligan dam med klara 13-7 (8-2, 3-1, 2-4).

Pixbo Wallenstams tränare Jonas Gustafsson:

– Vi kommer ut med fin attityd och med bra fart på boll och fötter. Vi har tre femmor som gör mycket bra idag och det är skönt att avsluta serien med en stark prestation och tre poäng.

I första perioden var det Pixbo Wallenstam som var starkast. Laget vann perioden med hela 2-8.

Pixbo Wallenstam var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 3-11.

Karlstad reducerade dock till 5-11 genom Luize Bilinska efter 6.13 av matchen.

Efter 6.57 i tredje perioden ökade Pixbo Wallenstam på till 5-12 genom Thea Löfborg.

Karlstad gjorde både 6-12 och 7-12 genom Linnéa Wallgren och Tess Nilsson efter 12.46 av matchen.

Pixbo Wallenstam kunde dock avgöra till 7-13 med 5.19 kvar av matchen genom Emma Stenberg.

Noterbart är att Pixbo Wallenstams Axina Pettersson stod för två mål och tre assist, Cajsa Elm gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål och Emma Stenberg stod för två mål och ett assist. Dessutom att Karlstads Frida Swahn gjorde ett mål och totalt tre poäng, Alexandra Terner stod för tre poäng, varav två mål och Linnéa Wallgren gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Resultaten i sista omgången betyder att Karlstad slutar på elfte plats i tabellen, och Pixbo Wallenstam på andra plats. Pixbo Wallenstam är klart för slutspel.

Matchrapporter: 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger