Bergs IK förlorade mot Örebro Innebandy
Montage
Matchrapport

Örebro Innebandy tog hem första matchen mot Berg

ANNONS

Örebro Innebandy har tagit greppet mot Berg i Kval Allsvenskan Play Off 1 herr, efter seger på bortaplan med 10-6 (1-3, 6-1, 3-2) i första matchen. Örebro Innebandy kan därmed avgöra serien i nästa match.

– Vi gav bort matchen i andra perioden. Folk fokus på torsdag nu, kommenterade Bergs lagledare Anton Nydén efter matchen.

Örebro Innebandys tränare Emil om matchen:

– Ja vi får ju en start vi absolut inte vill ha med ett självmål i andra bytet och hela perioden överlag tycker jag Bergs dominerar och är mycket mer på tå än vad vi är. Vi ändrar lite små detaljer inför andra perioden och matchen slutade byter ansikte och framförallt är vi där och påkopplade på den nivån vi vill vara. Tredje perioden är jämn men Bergs har klart bollövertag då vi naturligt sjunker ner i banan än mer ju längre perioden går men vi offrar oss och täcker mängder med skott så detta var krigarseger. Men en jämn tillställning över 60 minuter, så njuter idag så kör vi på torsdag igen.

Målgörare för Berg var Adam Zetterström 2, Tobias Claesson, Adam Hjalmarsson och Oliver Liedberg, medan Örebro Innebandys mål gjordes av Tim Norstedt 3, Ludvig Björkman 2, Jacob Embretzen, Hugo Forsberg, Vilgot Hedenborg, Nils Kero och Adam Lundgren. Ett av Bergs mål var ett självmål.

Torsdag 23 mars 19.00 möts lagen igen, med Örebro Innebandy som hemmalag.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping

Den här artikeln handlar om: