IBF Norrköping förlorade mot Bergs IK

Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping

Spelarna i Berg har all anledning att fira efter 25-3 (6-1, 8-2, 11-0) på bortaplan mot IBF Norrköping. Det betyder nämligen att Berg har säkrat seriesegern i division 1 Mellersta herr. IBF Norrköping ligger på tolfte plats i tabellen.

– Kul att göra mycket mål, tyckte Bergs lagledare Anton Nydén, efter matchen.

Efter en bra säsong i division 1 Mellersta herr är Berg nu klart för kval till Allsvenskan.

Snackisen var Lucas Karlsson – som gjorde hela sex av Bergs mål.

I första perioden var det Berg som var starkast. Laget vann perioden med hela 1-6.

Även i andra perioden var det Berg som var starkast. Laget vann perioden med hela 2-8 och ställningen efter två perioder var 3-14.

Berg fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 25-3. Målen i sista perioden gjordes av Jonathan Sjöstrand, som gjorde tre mål, Lucas Karlsson, som gjorde tre mål, Jesper Fransson, Sebastian Calmerberg, Isak Oliasson och Malte Jacobsson.

Bergs Lucas Karlsson stod för nio poäng, varav sex mål, Linus Linder gjorde två mål och tre assist, Petter Alm gjorde två mål och spelade fram till tre mål, Jonathan Sjöstrand gjorde tre mål och spelade fram till två mål, Adam Zetterström gjorde ett mål och fyra assist, Jesper Fransson gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål, Sebastian Calmerberg gjorde fyra mål för, Malte Jacobsson gjorde ett mål och tre assist, Jonathan Vitoria Ossmin gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Isak Oliasson gjorde tre mål för.

IBF Norrköping har fem förluster och 17–74 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Berg har fyra vinster och en förlust och 46–22 i målskillnad.

Lördag 2 mars 17.00 spelar Berg borta mot Örebro Innebandy.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Stort jubel när Berg säkrade seriesegern med vinst mot IBF Norrköping