Nilsby vann mot Hagfors IBS
Montage
Matchrapport

Storseger för Nilsby hemma mot Hagfors

ANNONS

Nilsby hade en riktig målfest när man besegrade Hagfors hemma i ECG Arena i division 1 västra Svealand herr. Nilsby vann med hela 16-9 (6-2, 4-4, 6-3).

Hagfors tränare Niclas Andersson om matchen:

– Vi kommer helt snett in i matchen och är rätt veka de första tio minuterna. Sedan kan vi vara riktigt stolta över den delen av matchen där vi går från 0-6 till 8-10. Idag räckte vi inte riktigt till sista kvarten, men vi får ta med oss våra nio mål framåt och att vi ändå visar karaktär när det går som tyngst. Och mer än något annat har den här säsongen varit en investering i våra nya och unga killar. Många av grabbarna har gjort en riktigt stark debutsäsong i division I. Det kommer vi kunna skörda frukterna av nästa säsong.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Nilsbys Adam Colling, som stod för hela sex mål i matchen.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Jesper Colling 4, Tom Johansson 3, Tom Colling 2 och Filip Nilsson, målen för Hagfors gjordes av Viktor Rudsvik 3, Jesper Larsson 2, Jesper Jansson, Dennis Larsen, Daniel Svensson och Henrik Österås.

Nilsby har tre segrar, en oavgjord och en förlust och 47–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Hagfors har två vinster och tre förluster och 33–40 i målskillnad.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Nilsby slutar på första plats, och Hagfors på sjunde plats. Nilsby är därmed klart för Allsvenskan.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen

Den här artikeln handlar om: