Kais Mora vann mot Hagfors IBS
Montage
Matchrapport

Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors

ANNONS

Hemmalaget Kais Mora tog en uddamålsseger i matchen mot Hagfors i Idre Fjäll Arena. Laget vann matchen i division 1 västra Svealand herr på lördagen med 3-2 (1-1, 2-0, 0-1).

– Det var en krigarmatch. Det var inte mycket till skönspel, men två lag slet på. Därav det målsnåla resultatet, kommenterade Kais Moras ass tränare Kristian Holtz.

Hagfors tränare Niclas Andersson om matchen:

– Surt med förlust, men det finns ändå prestationer att ta med sig. Mora är ett av seriens bästa lag, framförallt hemma. Vi gör en riktigt bra defensiv insats, men blir lite för uddlösa framåt. Vi hade behövt ta fler distinkta avslut och krångla till det lite mindre. Samtidigt har vi faktiskt 3-4 skott i ramen, så visst finns det att bygga vidare på. Nu ska det bli en jäkligt häftig upplösning på den här serien. Sista omgången blir något för historieböckerna, när fem av sex matchen påverkar lagen runt bägge strecken. Att vi nu kan stjäla en playoffplats, kunde vi knappt drömma om i september.

Segern var Kais Moras fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Kais Mora inledde bäst och tog ledningen genom Martin Sjödin efter 6.38, men Hagfors kvitterade genom Adam Nordqvist bara en minut senare. I andra perioden var Kais Mora starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom mål av Noah Flury och Max Junell-Simonsson. 13.58 in i tredje perioden nätade Hagfors Robin Jansson framspelad av Wiggo Vestlund och reducerade för Hagfors. Mer än så blev det dock inte för Hagfors.

Det här var Kais Moras tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hagfors sjunde uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Kais Mora på femte plats i tabellen, och Hagfors fortfarande leder serien, två poäng före Rasbo.

På söndag 10 mars 12.30 spelar Kais Mora borta mot Alunda, och Hagfors hemma mot Hälsinggården.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda

Den här artikeln handlar om: