Hagfors IBS förlorade mot Hälsinggården
Montage
Matchrapport

Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match

ANNONS

Det har varit en jobbig säsong för Hälsinggården i division 1 västra Svealand herr. Efter matchen på söndagen borta mot Hagfors i Uddeholm Arena blev det klart laget åker ur serien. Detta trots seger i sista matchen, som slutade 3-4 (0-1, 3-0, 0-2, 0-1) efter förlängning.

– Otroligt jobbig förlust. Vi gör precis det vi ska för att sätta oss i förarsätet och ta en tvåmålsledning, men idag studsar precis allt ändå bokstavligen emot oss. Två av målen vi släpper in, är rena självmål och det tredje studsar till och med på två spelare och in. Utöver det, har vi två färska domare som tyvärr inte alls klarade en match av den här betydelsen. Kvitteringen kommer på ett helt horribelt frislag med fem sekunder kvar och sedan har vi ett segermål inne med 14 sekunder kvar av matchen. Man får försöka intala sig att det kunde varit värre. Att det ju finns lag som till och med åker ur serier så här. Men idag lider jag ändå något kopiöst med killarna, som lägger ner så otroligt mycket tid och kraft på sin idrott och ändå måste avsluta säsongen med sådan här stolpe ut, kommenterade Hagfors tränare Niclas Andersson.

Hälsinggårdens lagledare Joel Nordström tyckte till om matchen:

– Vi gör ingen toppmatch men lyckas ändå gå segrande ur den. Tyvärr räcker det inte för att hålla oss kvar i serien. Jag är dock oerhört stolt över gubbarna och hur vi genomför säsongen. Vi kommer tillbaka, FRAMÅT HAIKEN!

Ciya Hajo slog till 4.58 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Hagfors gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 0-1 till ledning med 3-1. Hagfors mål gjordes av Emil Steorn, Wiggo Vestlund och Adam Nordqvist. 4.09 in i tredje perioden slog Colin Holm till på pass av Johannes Larsson och reducerade för Hälsinggården.

Laget kvitterade till 3-3 med en sekund kvar att spela genom Ciya Hajo framspelad av Colin Holm.

I förlängningen tog det 4.58 innan Hälsinggården också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Ciya Hajo.

Det här var Hagfors åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Hälsinggårdens tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Hagfors slutar på tredje plats, och Hälsinggården på nionde plats.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Två mål för Alexander Bergström när Hagfors vann mot Alunda

Den här artikeln handlar om: