Superligan

Nästa stjärna som lämnar Sirius

ANNONS

Två matcher kvarstår och två stjärnspelare har redan aviserat sin avgång och nu gör även en tredje det.

Förra säsongen åkte Sirius herrlag ur SSL och den här säsongen har klubbens damlag gått samma öde till mötes. Sirius sladda efter ganska tidigt på säsongen men det var först förra helgen som det definitivt stod klart att laget kommer att åka ur efter tio raka säsonger i Svenska Superligan. 

– Först blev vi ju såklart ledsna, sedan var det kanske lite lojt någon träning, men efter det var det som vi sänkte axlarna och bestämde oss för att avsluta snyggt och försöka vinna så mycket som möjligt. Så nu känns det ändå helt okej, det jobbiga kommer väl efter sista matchen när det blir slutgiltigt att det inte kommer vara vi längre, säger Sara Attermo till Innebandymagazinet. 

Förra fredagen åkte Sirius ur SSL men redan på söndagen vann laget sin tredje match för säsongen när man besegrade Warberg hemma och spelade bort hallänningarna från slutspelet. Men hur lätt är det egentligen att ladda om batterierna och fortsätta spela matcher när man vet om att man ska åka ur om ett par matcher? 

– Vi vill ju vinna hela tiden, är full tävling när vi spelar på träningarna också så viljan att vinna dör inte bara för att vi redan åkt ut. Såklart känns det mer att vinna viktiga matcher som betyder något, men är alltid kul att vinna. Jag tror att de allra flesta på den här nivån blir glada om man vinner i typ finns i sjön och lackar ur lite vid förlust så bara det att det räknas mål räcker som tändvätska.

Två matcher återstår innan Sirius öde förseglas på riktigt och klubben flyttas ner. Men idag så väntar ett rejält prestigemöte för Attermo då hennes gamla klubb Täby stor på andra sidan. En skilsmässa som inte gick helt smärtfritt undan för fyra säsonger sedan.  

– Det är såklart alltid delade känslor att möta Täby, min innebandykarriär började där och jag har massa fina minnen med den klubben och finns många där som jag bryr mig om och unnar framgång. Men vill såklart vinna den här matchen, även om vi inte kan använda de tre poängen till något speciellt så är en seger alltid en seger. 

Tror du att du kommer få höra på planen att du gjorde fel val som lämnade Täby för Sirius skull nu när de ska spela slutspel och ni kommer att åka ur?

– Haha, jag tror inte jag kommer få höra det för generellt är det inte mycket trashtalk på planen, men hade ju varit lite kul om någon sa ”haha du har åkt ur”, då kan jag retas tillbaka och det tycker jag är kul. 

Sirius båda landslagsstjärnor Matilda Östlund Visén och Klara Molin har redan gått ut i media och berättat att de lämnar klubben till nästa säsong och det kommer även Attermo göra avslöjar hon för Innebandymagazinet.

– Jag visste redan inför den här säsongen att det skulle bli min sista i Sirius, att pendla under pandemin var en sak, då var det lite mysigt att komma iväg eftersom man ju annars bara satt hemma och inte kunde göra så mycket. Men nu så är det väldigt svårt att få ihop det att först pendla till jobbet som är mot Stockholm och sedan pendla åt helt andra hållet till träningen. Jag är inte redo att lägga klubban på hyllan ännu, men en Stockholmsklubb på minst allsvensk nivå är väl det jag ser framför mig.

Attermo är bästa kompis med Östlund Visén och de har pendlat ihop de senaste tre säsongerna och innan dess spelade de i Täby tillsammans. Rykten gör gällande att båda kommer att hamna i Åkersberga nästa säsong men det är rykten som Attermo inte vill kommentera sanningshalten i. 

– Det stämmer att vi är jättenära kompisar och det var vi redan innan vi började pendla tillsammans. Tror hon behöver min röv i fejset på träning då och då för att hålla fokus och känna att match är något enkelt och behagligt, haha. Så vart hon och jag än hamnar till slut så får vi väl se till att hälsa på i varandras miljöer om det inte skulle bli samma lag.

Finns det någon chans att det blir en comeback i Täby för din del?

– Jag bor på andra sidan Ullnasjön från hallen sett så det hade ju varit lite coolt att glida in med en båt till träningen…men än har inte telefonen ringt från den adressen, haha. 


TV: Magnus Fredriksson efter SSL-dramat: "Hur har det här gått till?"

Ger sin syn på nedflyttningskampen och slutspelsvalen: "Laget med störst frågetecken – har de lurat oss?"

Matchrapporter: Åkersberga IBF vann med 4-3 borta mot Sirius Täby höll nollan och tog stark seger mot Sirius Efterlängtad seger för Sirius – bröt förlustsviten mot Warberg IBF Falun säkrade hemmaseger mot Sirius Endres seger spiken i kistan för Sirius – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: