Kais Mora vann mot Storvreta

Kais Mora utklassade Storvreta på hemmaplan

Kais Mora dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Storvreta i Allsvenskan norra/östra dam med hela 11-0 (6-0, 1-0, 4-0).

– Vi gör en ganska stark insats över alla tre perioderna, och spelar stundtals riktigt bra innebandy. Vi kommer ut starkt från start, men vi har dock en liten spelmässig dipp i andra perioden, där vi tappar lite av vår intensitet. Men vi lyfter spelet igen i tredje. Vi får kvitto på att vi har en antågande form och att play-off knappen tryckts in, kommenterade Kais Moras assisterande tränare Lars-Olov Olsson.

Kais Mora spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 6-0 genom två mål av Malin Andréason, två mål av Ulla Valtola, ett mål av Josefin Svarfvar och ett mål av Matilda Lindgren. Kais Mora var långt ifrån nöjt där.

Efter 8.01 i andra perioden nätade Ida Brokvist, framspelad av Lina Hägg och gjorde 7-0.

Kais Mora fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-0. Målen i sista perioden gjordes av Lina Hägg, Malin Andréason, Ida Brokvist och Madeleine Larsson.

Lina Hägg gjorde ett mål för Kais Mora och spelade dessutom fram till fyra mål, Malin Andréason stod för tre mål och ett assist och Ulla Valtola gjorde två mål och ett målgivande pass.

Kais Mora imponerar med fem segrar och 44–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Storvreta har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 16–27 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången innebär att Kais Mora slutar på första plats och Storvreta på femte plats. Kais Mora är därmed klart för SSL.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken