Alunda IBF förlorade mot Storvreta
Montage
Matchrapport

Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta

ANNONS

Efter förlust, 2-3 (0-0, 1-2, 1-1), på hemmaplan på söndagen mot Storvreta tvingas Alunda kvala för att spela vidare i Allsvenskan norra/östra dam.

– Ett härligt, fartfyllt derby med mycket känslor och mycket fysiskt spel, precis som derbyn ska vara! Idag är det två riktigt bra lag ute på banan, vi gör det riktigt bra och Storvreta likaså. En stor eloge till tjejerna som gör det tuffa jobbet och står upp mycket bra mot ett Storvreta som när säsongen började skulle till SSL, kommenterade Alundas tränare Daniel Eriksson efter matchen.

Storvretas tränare Noél Alm Johansson om matchen:

– Skönt att vi kunde avsluta med en seger. En rolig och tuff match som alltid mot Alunda där vi är lite skickligare och med lite bättre skärpa i avsluten så hade det kunnat blivit en större segermarginal. Dock var det ett bra målvaktsspel från Alunda som också gjorde att det var match hela vägen till slutsignal. Älvsjö och AIK tar välförtjänt SSL-kvalplatserna och vi önskar dem lycka till.

Segern var Storvretas fjärde på de senaste fem matcherna.

Den första perioden slutade 0–0. Storvreta startade andra perioden vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Amanda Ljunggren och Saga-Maja Andersson innan Alunda svarade och gjorde 2-1 genom Hanna Björndahl. Efter 9.46 i tredje perioden gjorde Storvreta 1-3 genom Julia Nilsson.

Ida Uddhammar reducerade förvisso, men närmare än 2-3 kom inte Alunda.

Det här var Alundas fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Storvretas fjärde uddamålsseger.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Alunda slutar på femte plats, och Storvreta på tredje plats.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda

Den här artikeln handlar om: