Storvreta vann mot Tyresö Trollbäcken IBK

Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken

Storvreta vann hemma mot Tyresö Trollbäcken i Allsvenskan norra/östra dam. Matchen på lördagen slutade 5-1 (3-1, 0-0, 2-0).

– Vi fick jobba hårt för att ta hem segern idag. Vi var stundtals ganska långt ifrån den nivå vi vill vara på för att vara helt nöjda med prestationen. Tyresö krigade på bra men skönt att vi tillslut kunde stänga matchen och ta tre poäng, tyckte Storvretas tränare Noél Alm Johansson, efter matchen.

Tyresö Trollbäckens tränare Mathias Björkman kommenterade matchen:

– Storvreta är starkare idag och mer påkopplade samtidigt som vi fortsätter att bränna våra målchanser.

Gästerna Tyresö Trollbäcken började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.18 slog Thea Ernberg till på pass av Rebecka Risberg.

Storvreta kvitterade till 1-1 efter 6.20, när Amanda Ljunggren fick träff.

Laget tog också ledningen efter 11.02, genom Felicia Andersson på pass av Saga-Maja Andersson.

Storvreta gjorde 3-1 efter 17.07, när Mathilda Nilsson slog till framspelad av Jonna Vuontisvaara.

Andra perioden blev mållös. Storvreta fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-1. Målen i sista perioden gjordes av Jonna Vuontisvaara och Charlotte Bravo.

Amanda Ljunggren gjorde ett mål för Storvreta och spelade dessutom fram till två mål.

Storvreta har tre segrar och två förluster och 20–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tyresö Trollbäcken har två vinster och tre förluster och 16–24 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Storvreta på tredje plats i tabellen, medan Tyresö Trollbäcken är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Storvreta är Alunda. Tyresö Trollbäcken tar sig an Älvsjö AIK hemma. Båda matcherna spelas söndag 17 mars 16.30.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka AIK segrade i toppmötet mot Storvreta