Växjö IBK vann mot Partille D1

Växjö IBK slog Partille D1 på hemmaplan

Växjö IBK vann mötet i Allsvenskan västra/södra dam på hemmaplan mot Partille D1, med 3-1 (2-1, 1-0, 0-0).

– Det var bra att vi vann, kommenterade Växjö IBK:s tränare Matts Bergsten.

Partille D1:s tränare Robert Bodén:

– Med många spelare hemma på grund av sjukdom så gjorde vi en otroligt stark insats. Vi hade endast fem ordinarie spelare på plan plus en juniorfemma där alla gjorde sin första match från start i Allsvenskan, en av våra seniorer blev dessutom skadad så vi avslutar matchen med nio spelare. Juniorfemman spelar 0-0 i matchen vilket är otroligt bra gjort. Det var en otrolig krigarinsats som gör en både rörd och stolt.

Första perioden var jämn. Partille D1 inledde bäst och tog ledningen genom Ida Öjteg efter 8.37, men Växjö IBK kvitterade genom Hanna Jönsson. Och Växjö IBK hann också ta ledningen, genom Sara Mörk.

Efter 10.58 i andra perioden slog Emilia Lindgren till, framspelad av Ida Åkesson och gjorde 3-1. Lindgren fullbordade därmed lagets vändning.

Tredje perioden blev mållös, och Växjö IBK höll i sin 3-1-ledning och vann.

Växjö IBK har två segrar, en oavgjord och två förluster och 24–29 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Partille D1 har en vinst och fyra förluster och 13–22 i målskillnad.

Resultaten i sista omgången betyder att Växjö IBK slutar på sjunde plats i tabellen, och Partille D1 på fjärde plats. Växjö IBK tvingas därmed kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan västra/södra dam.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten