Västerås IBS vann mot Fröjered
Montage
Matchrapport

Västerås IBS vann enkelt hemma mot Fröjered

ANNONS

Det blev en klar seger för Västerås IBS mot Fröjered hemma i Allsvenskan västra/södra dam. Matchen slutade 6-1 (1-0, 2-0, 3-1).

– Vi avslutar serien på ett stabilt sätt och är fortsatt obesegrade i vår hemmaborg, Mälarenergi Arena. Delar av matchen genomför vi på ett bra sätt och idag gör vi mål i både box- och powerplay och det är starkt av oss, kommenterade Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman efter matchen.

Västerås IBS började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.11 slog Lisa Söderlund till på pass av Filippa Harrysson.

I andra perioden var Västerås IBS starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Stina Sjögren och Emma Holgersson Bruhn.

Västerås IBS stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 3-0 till 6-0.

Alva Härnborg reducerade förvisso, men närmare än 6-1 kom inte Fröjered. Västerås IBS tog därmed en säker seger.

Västerås IBS har fyra segrar och en förlust och 24–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Fröjered har tre vinster och två förluster och 18–22 i målskillnad.

Det här betyder att Västerås IBS slutar på första plats, och Fröjered på sjätte plats. Västerås IBS är därmed klart för SSL.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86 Gry Norstedt gjorde två mål för Västerås IBS i segern mot Bergs IK Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: