Örebro Innebandy vann mot Skälby

Örebro Innebandy kvalklart efter seger mot Skälby

Efter en bra säsong i division 1 Mellersta herr är Örebro Innebandy nu klart för kval till Allsvenskan. Det efter seger, 9-4 (1-1, 3-2, 5-1), på hemmaplan mot Skälby.

– En jämn match. Vi har bättre spets i sista tredjedelen idag. Men Skälby är ett bra lag och vi har största respekten för dem i kommande kval, kommenterade Örebro Innebandys tränare Emil.

Skälbys tränare Niklas Österberg tyckte så här om matchen:

– Vi gör det bra till en början men går ner oss i prestation ju längre matchen går. Vi bränner lite för många målchanser och förlorar för många dueller.

I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Skälby med hela 13-5.

Segern var Örebro Innebandys nionde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. Skälby inledde bäst och tog ledningen genom Isac Berglund efter 12.17, men Örebro Innebandy kvitterade genom Hampus Håkansson efter 16.00.

I andra perioden var det Örebro Innebandy som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Örebro Innebandy tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.26 genom Marcus Hjelm, och gick upp till 7-3 innan Skälby svarade.

9-4 blev det till slut för Örebro Innebandy.

Noterbart är att Örebro Innebandys Jacob Embretzen stod för ett mål och tre assists, Adam Lundgren gjorde två mål och ett målgivande pass och Tim Norstedt gjorde tre mål.

Resultaten i sista omgången innebär att Örebro Innebandy slutar på fjärde plats och Skälby på första plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Skälby vann klart borta mot Sirius Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby