Lund Elit förlorade mot Karlstad IBF

Karlstad segrade mot Lund Elit borta efter förlängning

Det blev en riktigt spännande match när Lund Elit mötte Karlstad i Allsvenskan södra herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 8-7 (2-1, 5-4, 0-2, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Jesper Karlsson som stod för det avgörande målet.

Första perioden var jämn. Lund Elit inledde bäst och tog ledningen genom Kalle Nilsson efter 3.15, men Karlstad kvitterade genom Ludvik Hansen. Och Karlstad hann också ta ledningen, genom William Cerwall.

Karlstad var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-5 och ställningen efter två perioder var 5-7.

Lund Elit hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

I förlängningen tog det 1.23 innan Karlstad avgjorde till 7-8. Matchvinnare för bortalaget blev Jesper Karlsson, framspelad av Ludvik Hansen.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Lund Elit slutar på nionde plats, och Karlstad på andra plats. Karlstad är klart för kvalspel.

Matchrapporter: Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF