Telge SIBK vann mot Lockerud/Mariestad

Josefin Ekerhov tvåmålsskytt för Telge SIBK i segern mot Lockerud/Mariestad

Telge SIBK vann mötet med Lockerud/Mariestad hemma med 5-4 (1-1, 2-1, 2-2) på söndagen i Allsvenskan västra/södra dam.

– En jämn och välspelad tillställning där lagen turades om att ha initiativet. Vi växlade upp lite under andra halvan av matchen och fick övertaget vilket ledde oss till seger, tyckte Telge SIBK:s tränare Viktor Matsenius, efter matchen.

Segermålet för Telge SIBK stod Josefin Ekerhov för 11.48 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Telge SIBK inledde bäst och tog ledningen genom Anna Jansson efter 6.47, men Lockerud/Mariestad kvitterade genom Ellen Lundin i slutet av perioden.

Lockerud/Mariestad gjorde också 1-2 efter 4.05 i andra perioden när Ellen Nyman slog till på pass av Maja Pehrson.

Telge SIBK:s Wera Nygren gjorde 2-2 efter 12.58 framspelad av Ella Lindström.

Josefin Ekerhov gjorde dessutom 3-2 efter 15.06 på pass av Malva Eriksson.

3.04 in i tredje perioden slog Alva Svensson till och kvitterade.

6.58 in i perioden nätade Telge SIBK:s Ester Persson framspelad av Josefin Ekerhov och gav laget ledningen.

Efter 7.46 slog Alva Svensson till återigen på pass av Ellen Lundin och kvitterade för Lockerud/Mariestad.

Efter 11.48 nätade Josefin Ekerhov på nytt framspelad av Ester Persson och avgjorde matchen.

Alva Svensson gjorde två mål för Lockerud/Mariestad och spelade fram till ett mål. Telge SIBK:s Josefin Ekerhov stod för tre poäng, varav två mål.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Telge SIBK med 27–14 och Lockerud/Mariestad med 24–15 i målskillnad. Det här var Telge SIBK:s femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Lockerud/Mariestads tredje uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Telge SIBK på fjärde plats i tabellen, medan Lockerud/Mariestad är på andra plats.

Telge SIBK möter Katrineholm i nästa match borta lördag 11 mars 12.30. Lockerud/Mariestad möter samma dag Skoghall hemma.

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade Lockerud/Mariestad i Thoren Arena Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Lockerud/Mariestad klart för nedflyttning – efter förlust mot Kalmarsund Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK