Sirius-Thorengruppen
Foto: Per Wiklund
SSL

"Om hon vill att jag ska posta blommor också får hon skicka sin adress"

ANNONS

Virve Bjerkefeldt om kritiken efter den omtalade matchen mellan Sirius och Thorengruppen.

Efter helgens möte mellan jumbon Sirius och svenska mästarna Thorengruppen i Svenska Superligan blossade det upp ett ordkrig mellan lagen i media. Thorengruppens tränare Daniel Jernberg gick ut i lokalmedia efter matchen och kritiserade Sirius för att spela för tuff och för tråkig innebandy. Sirius-stjärnan Sara Attermo gav svar på tal i Expressen och försvarade Sirius spel med att det inte alls var över gränsen, hon tyckte istället att Thorengruppen förstörde för svensk innebandy. Läs mer om ordkriget här

Efter ordkriget i media tog ett nytt över men på sociala medier istället där det blossade upp ett "Twitterkrig". Siriusmålvakten Matilda Östlund Visén la ut ett klipp från matchen sedan svarade Thorengruppenstjärnan Veera Kauppi med ett annat klipp vilket fick igång känslorna igen. Läs mer om “Twitterkriget” här

När sedan Innebandymagazinet pratade med Veera Kauppi om matchen och efterspelet så berättade hon bland annat att hon inte kände sig trygg på planen när hon spelade mot Sirius och hon kritiserade framförallt en spelare i Sirius, Virve Bjerkefeldt, för att försöka skada henne. Innebandymagazinet har pratat med Bjerkefeldt för att höra hennes syn på matchen som Sirius förlorade med 1-6:

– Vi släppte in färre mål än vad vi har gjort mot dem tidigare och vi skapade många fler målchanser än vad vi brukar. Trots det så gör vi ju bara ett mål vilket är för dåligt. Man är ju allt annat än nöjd efter att ha torskat med 6-1, men utifrån historiken så måste jag ju ändå dra slutsatsen att experiment gav positiv effekt även om det var långt ifrån tillräckligt, säger Bjerkefeldt och fortsätter:

– Angående turerna efteråt så är jag vanligtvis ganska dålig på att läsa om vad som händer i innebandyvärlden, men jag är glad att mamma Kauppi påminner mig om att jag har ett Twitterkonto en gång om året så att jag kan gå in där och läsa ikapp. Har säkert missat massa kul på den plattformen sen sist.

– Jag får hålla med tränaren om att jag spelade över gränsen i just den här omtalade situationen. I övrigt så skiter jag i huruvida vi spelar tråkig innebandy eller inte. Jag tycker heller inte att Thorengruppen spelar fult eller att man kan gnälla på dem för att alla andra lag är för dåliga för att rå på dem.

Hur reagerar du när du läser att Veera Kauppi inte känner sig trygg på planen när hon möter Sirius och framförallt dig?

– Idrott handlar inte bara om teknik och taktik, det finns ett mentalt spel också. Jag tycker att man som världens bästa spelare ska känna att man har extra bevakning på sig. Med det sagt så tycker jag inte att det ska gå så långt att en spelare känner sig otrygg.

Hon pekar ut dig och anklagar dig att du inte går in för att ta bollen utan för att skada henne, och att du gör massor onödiga och dumma saker på planen. Vad tänker du om det? 

Just denna situationen vi pratar om är ful. Tacklingen är sjukt onödig och den borde inte ha skett. Jag tar ansvar för det. Däremot fanns det inget syfte att skada henne. Det där snacket vill jag inte höra igen. Med andra onödiga saker vet jag inte vad hon syftar på. 

Osämjan mellan Kauppi och Bjerkefeldt började redan förra säsongen då en närkamp mellan dem båda slutade så illa att Kauppi fick en fraktur på armen och missade ett par månader av slutspurten av serien. Även då gick Kauppi till attack mot Bjerkefeldt och Siriusspelaren fick försvara sig. Vid båda tillfällena har Kauppi upplevt det som att Bjerkefeldt försökt att skada henne och hon har också uttryckt att det är konstigt att hon inte fått någon ursäkt vid något av tillfällena.   

– Jag har varit framme hos henne efter båda incidenterna. Om hon vill att jag ska posta blommor också så får hon skicka sin adress på DM. Sen har hennes mamma kallat mig råtta i sociala medier och Veera har gillat inlägget. Det lockar inte supermycket att höra av sig och fråga hur hon mår, faktiskt. 

Följetongen mellan de båda antagonisterna ser inte ut att få någon fortsättning kommande säsong för Sirius är väldigt illa ute och håller på att åka ur SSL. Med sex omgångar kvar att spela ligger Sirius sist och det är hela 14 poäng upp till säker mark. Veera Kauppi var inte sen med att säga att hon inte kommer att sakna Sirius om de åker ur Svenska Superligan. 

– Om jag ska vara ärlig så har jag inte så bra koll på hur många poäng vi behöver ta för att klara oss kvar och hur många poäng lagen runt omkring förväntas ta, det är “Attes” (Sara Attermo) roll. Jag tänker bara på att vinna nästa match. 

Se båda incidenterna mellan Bjerkefeldt och Kauppi i klippet nedan:


 

 

Matchrapporter: Målfest när Thorengruppen krossade IBK Lund i Thoren Arena Målfest för Thorengruppen borta mot Kais Mora Formstarka Thorengruppen vann mot Täby Thorengruppen vann toppmötet mot Pixbo Wallenstam Storseger för Thorengruppen hemma mot Malmö FBC

Du kanske även vill läsa:
Ordkriget efter mötet mellan Sirius och Thorengruppen
Ordkriget efter mötet mellan Sirius och Thorengruppen
Ordkriget i media har blivit till ett Twitterkrig på sociala
Ordkriget i media har blivit till ett Twitterkrig på sociala
Stjärnans oro mot Sirius: "Hennes syfte var bara att skada mig"
Stjärnans oro mot Sirius: "Hennes syfte var bara att skada mig"
Slår ifrån sig kritiken efter tacklingen: "Domarna får avgöra"
Veera Kauppi om tiden utanför planen: "Har varit jättejobbigt"
Veera Kauppi om tiden utanför planen: "Har varit jättejobbigt"
Den här artikeln handlar om: