ssl dam
Superligan

Slår ifrån sig kritiken efter tacklingen: "Domarna får avgöra"

ANNONS

Virve Bjerkefeldt om tacklingen som skadade Veera Kauppi: "Jag har inte rehabat i ett år för att undvika närkamper”

En minut in i fredagens match mellan Thorengruppen och Sirius så tacklas Veera Kauppi av Virve Bjerkefeldt. Smällen tar såpass illa att Kauppi drabbas av en fraktur i underarmen, vilket gör att hon missar resten av grundserien. Förhoppningen är att hon ska komma tillbaka till slutspelet.

– Trots omständigheterna mår jag bra men det var såklart ett väldigt tråkigt besked att få. Samtidigt känns det ändå skönt att veta att om allt går som det ska så är jag tillbaka till slutspelet, säger Kauppi till Thorengruppens hemsida.

Hon riktar också kritik mot Bjerkefeldts agerande, och kallar situationen för ”väldigt onödig”.

– Även om jag hade otur också så tror jag att det hade gått ganska lätt att undvika den kontakten, säger hon till hemsidan och fortsätter:

– Det har varit mycket snack kring det fysiska spelet inom innebandyn under de senaste åren. Jag personligen hoppas att sporten fortsätter att vara mer teknisk än fysisk, att alla kan känna en viss trygghet när de går på planen och att spelarna respekterar varandra.

Virve Bjerkefeldt, som själv nyligen kommit tillbaka efter en korsbandsskada, ger sin bild av händelsen.

– Jag har nog inte så mycket att säga om den. Jag går in i situationen och känner smällen, men har ju blicken åt andra hållet så jag märker inte att hon har ont förrän domaren blåser av lite senare, skriver hon i ett sms till Innebandymagazinet och fortsätter:

– I mina ögon är det en vanlig situation som uppstår flera gånger under en match, men som resulterade i ett oturligt utfall denna gång. 

Virve Bjerkefeldt Foto: Bosse Grängsjö

Kauppi kallar situationen ”onödig” och att den hade gått att undvika. Delar du samma bild?

– Det är en närkampssport vi spelar och jag har inte rehabat och stått på gymmet i ett år för att undvika närkamper när jag väl är tillbaka på plan. Jag är medveten om att jag spelar hårt och det kommer jag fortsätta göra och så får domarna avgöra huruvida mina aktioner är onödiga eller inte.

– Skadan i sig är jättetråkig. Jag har själv varit skadad länge och det är inget jag önskar någon. Jag hoppas för hennes egen, och för alla som gillar att kolla på innebandy, skull att allt går bra och att hon kan spela snart igen.

Bjerkefeldt väljer också att kommentera Kauppis utspel om att sporten ska vara mer teknisk än fysik, för det är något som 22-åringen inte håller med om.

– Med de där handlederna så förstår jag att hon vill ha det så, eftersom hon är helt överlägsen i det tekniska. Jag personligen älskar att sporten idag är en blandning av både det tekniska och det fysiska. Båda dimensionerna är lika viktiga enligt mig, så där tycker vi olika helt enkelt, avslutar hon.

Artikelfoto: Skärmdump SportExpressen Play och Bosse Grängjsö.

Annons

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Du kanske även vill läsa:
Veera Kauppi har fått sin dom – så länge blir hon borta
Veera Kauppi har fått sin dom – så länge blir hon borta
Den här artikeln handlar om: