Foto: Bosse Grängsjö
Superligan

Ordkriget i media har blivit till ett Twitterkrig på sociala

ANNONS

De infekterade känslorna efter SSL-mötet mellan Sirius och Thorengruppen har bytt arena och nu fortsätter pajkastningen på sociala medier.

Efter helgens möte mellan Sirius och svenska mästarna Thorengruppen i Svenska Superligan blossade det upp ett ordkrig mellan lagen i media. Thorengruppens tränare Daniel Jernberg gick ut i lokalmedia efter matchen och kritiserade Sirius för att spela för tuff och för tråkig innebandy. Sirius-stjärnan Sara Attermo gav svar på tal i Expressen och försvarade Sirius spel med att det inte alls var över gränsen, hon tyckte istället att Thorengruppen förstörde för svensk innebandy. Läs mer om ordkriget här

Nu har ordkriget lämnat media och istället flyttat in på sociala medier och blivit till ett “Twitterkrig” mellan spelare i de olika lagen och en uppretad spelarmamma. Först ut var målvakten Matilda Östlund-Visén som skrev följande på Twitter:

Tänkte egentligen inte ge mig in i den här diskussionen om frågan hur sporten ska spelas då smaken är som baken, delad Offensivt, anfall är bästa försvar eller taktisk smartness för att kunna utmana alla motståndare i ”David mot Goliat” matcher och ligga i skyttegravarna.

Men intressant ”Jag har inget emot fysiskt spel, men de har några spelare som är på fel sida gränsen så jag är bara glad över att vi inte fick några fler skador.”(Citat från Jernberg-artikeln i VK).

Efter Jernberg-citatet la hon upp ett klipp från matchen med texten “Fingertoppskänsla, du behöver ju inte bli sur eller var de en lyckospark kanske” Se klippet nedan.

Östlund-Viséns tweet fick Thorengruppenstjärnan Veera Kauppi att svara på Twitter och lägga upp ett annat klipp från matchen. Kauppi skrev följande:

Kul att du tog upp ämnet! Ps. Vår spelare försöker kliva över dig, inte sparka dig.

Sedan la hon upp detta klipp:

Ett klipp som Veera Kauppis mamma retweetat där hon går till hårt angrepp mot Siriusspelaren Virve Bjerkefeldt. Hon skirver följande:

Ladies and gentlemen,@virvebjerkefel1and@siriusinnebandy in action. Again. Absolutely cowardly, despicable and disgusting. 

Veera Kauppi och Virve Bjerkefeldt var nog inte de bästa av vänner inför matchen heller efter förra säsongens uppmärksammade händelse. Då fick Kauppi en tackling av Bjerkefeldt vilket resulterade i en fraktur på underarmen som gjorde att Kauppi missade ett par månader av säsongen innan hon var tillbaka lagom till slutspelet igen. Då riktade Kauppi stark kritik mot Bjerkefeldts tackling. 

– Även om jag hade otur också så tror jag att det hade gått ganska lätt att undvika den kontakten.Det har varit mycket snack kring det fysiska spelet inom innebandyn under de senaste åren. Jag personligen hoppas att sporten fortsätter att vara mer teknisk än fysisk, att alla kan känna en viss trygghet när de går på planen och att spelarna respekterar varandra.

Ett uttalande som Bjerkefeldt då svarade på så här bland annat:

– I mina ögon är det en vanlig situation som uppstår flera gånger under en match, men som resulterade i ett oturligt utfall denna gång. Det är en närkampssport vi spelar och jag har inte rehabat och stått på gymmet i ett år för att undvika närkamper när jag väl är tillbaka på plan. Jag är medveten om att jag spelar hårt och det kommer jag fortsätta göra och så får domarna avgöra huruvida mina aktioner är onödiga eller inte. 

Se situationen i klippet nedan:

Så dagens osämja mellan lagen och spelarna går nog enda tillbaka till denna händelse och det är nog inte bara helgens match som ligger bakom den infekterade stämningen mellan lagen. Men som det ser ut nu kommer det inte bli någon fortsättning på bråket nästa säsong för efter 20 omgångar leder Thorengruppen serien utan att ha tappat en enda poäng och Sirius ligger sist med hela 14 poäng upp till säker mark.  

 

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: