Sirius-Thorengruppen
Foto: Bosse Grängsjö och Per Wiklund
Superligan

Ordkriget efter mötet mellan Sirius och Thorengruppen

ANNONS

Det har blossat upp ett rejält ordkrig i media och på Twitter efter helgens match i Svenska Superligan.

Efter helgens möte mellan Sirius och svenska mästarna Thorengruppen har det blossat upp ett ordkrig i media mellan de båda lagen som bjudit på ett par verbala smockor fram och tillbaka. 

Thorengruppen är seriens överlägsnaste lag och Umeålaget har inte tappat en enda poäng på 20 matcher så här långt. Normalt sett öser de in mål och kollar man deras snitt denna säsong så har de gjort 9,2 mål per match och släppt in 2,85 mål. Sirius är deras raka motsatser denna säsong och Uppsalalaget har bara spelat in 8 poäng och ligger överlägset sist i tabellen. Sirius gör 3,55 mål per match framåt och släpper in 6,75 mål bakåt.

Helgens match slutade “bara” 6-1 till svenska mästarna efter bland annat en stormatch av Sirius landslagsmålvakt Matilda Östlund-Visén. Efter matchen gick Thorengruppens tränare Daniel Jernberg ut och kritiserade Sirius i lokalmedia och han tyckte att de spelade en för tuff och en för tråkig innebandy och han var lättad över att de kom ifrån matchen utan skador.  

– Jag har inget emot fysiskt spel, men de har några spelare som är på fel sida gränsen så jag är bara glad över att vi inte fick några fler skador, sa Jernberg till Västerbotten Kuriren efter matchen och fortsatte:

– Vi möter ett lag som har som "gameplan" att försöka hålla nere siffrorna, de parkerade bussen och det kändes som att de inte ens försökte. Men de stred bra i deras försvarsspel och deras målvakt gjorde en bra match. Vi hade 40 skott och gjorde bara 6 mål och vi skulle kanske ha gjort fler mål. Vi har bollen 90-95 procent och det är egentligen spel mot ett mål typ hela matchen. Det är inte så roligt att spela sådana matcher. 

Efter Thorengruppentränarens uttalande gick Sirius-stjärnan Sara Attermo i taket och hon hade en hel del att säga om Umeålagets inflytande på svensk innebandy och hon menade på att Sirius inte alls spelade fult. 

– Det tycker jag verkligen inte. Däremot var det ett himla pipande från deras sida. Det var nog mest (Veera) Kauppi som fick någon form av trauma av att ha Virve (Bjerkefeldt) som punktade henne, säger Attermo till Expressen och fortsätter:

–  Man är så trött på deras snack: ”Vi utvecklar innebandyn”. Bullshit. Ni förstör den. Det räcker med att det är noll spänning internationellt. Det är förödande att det inte är spänning i SSL heller. Jag hoppas fler lag gör som vi och bara går in för att förstöra deras spel så att det blir mer jämnt. Det är bättre för sporten på sikt.

 

Men Sirius-stjärnan nöjde sig inte där med sin kritik utan hon avslutade intervjun med Expressen med att skicka en syrlig passning till Thorengruppen. 

– Vi kan slå Thoren genom att spela ett riktigt lågt, tufft, uppoffrande och disciplinerat försvarsspel kombinerat med att vara ruggigt effektiva framåt – eller så tar vi Uppsalabarnens skolpeng och köper ett ännu bättre lag än det som de har. Det första alternativet tilltalar mig mer.

 

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby

Den här artikeln handlar om: