Foto: Christoffer Sturesson
Allsvenskan södra

Ödesmatch för Lerum i Allsvenskan

ANNONS

FBC Lerums unga talangfulla lag har charmat många in Allsvenskan Södra. Men nu kan storhetstiden ta slut.

Förr fyra säsonger sedan vann Lerum Herr1an överlägset och gick upp till Allsvenskan. Efter att laget tappade en del tunga pjäser under silly season och att truppen var seriens allra yngsta var det många som trodde att de inte skulle ha någon chans i Allsvenskan. Men Lerum överraskade alla de två första säsongerna i Allsvenskan och var med och slogs om kvalplatserna till SSL.

Men det blir ingen tredje gången gillt för när det gäller att kvalificera sig för SSL-kval utan istället ligger laget under nedflyttningsstrecket när det återstår sex omgångar att spela.    

- Ja kort och gott så har vi inte tagit tillräckligt många poäng för att ligga ovanför strecket. Vi har för många jämna matcher som vi förlorat eller enbart fått 1 poäng. Sen har vi inte heller lyckats fylla hålen som blev efter Fredrik Bäckman och Noah Johansson offensivt, där saknas det mål och poäng som ingen annan riktigt klivit fram och ersatt, säger tränare Anton Olofsson till Innebandymagazinet om orsakerna till bottenplaceringen. 

Imorgon spelar Lerum en ödesmatch där lagets prekära tabelläge kan bli ännu tuffare om de inte tar tre poäng. Seriejumbon Malmö kommer på besök och skåningarna har bara tagit en poäng så här långt i serien så Lerum bör ta tre poäng imorgon. 

- Eftersom vi är det enda lag som inte tagit tre poäng mot Malmö och läget är som det är så ser vi väldigt ödmjukt på uppgiften. Malmö stod upp oerhört bra mot Warberg och det finns en del rutin att se upp med. Vi behöver helt klart prestera på topp och det är tre väldigt viktiga poäng vi vill ha och behöver nu.

Morgondagens match är en tjuvstart på omgång 17 och i helgen spelas en annan match i serien som är minst lika viktig för Lerums framtid. Då möts Lindås och Lund som ligger precis före och efter i tabellen. Lindås ligger två poäng före Lerum och Lund ligger två poäng bakom.  

- Den matchen skiter jag fullständigt i, den kan inte vi påverka ändå utan vi behöver lägga fokus på det vi kan påverka, det vill säga våra egna träningar och matcher.

8. Lindås 19p
9. Skoghall 19p
---------
10. Lerum 17p
11. Lund 15p
12. Malmö 1p

Lerum har kvar att möta Malmö, Hovslätt, Warberg, Fagerhult Habo, Lillån och Lindås. Det vill säga 
jumbon, femman, ettan, trean, sjuan och åttan. Ett hyfsat svårt motstånd kvar om man ser till tabelläget. Men enligt Olofsson är det en drömuppställning kvar att möta. 

- Spelschemat är kanon, ju högre upp i tabellen lagen är som vi möter desto större chans har vi att vinna. Hade det enbart vart bottenlagen kvar hade det vart kört.

Tyvärr för er då så är ju Malmö seriens största bottenlag och ni är de enda som tappat poäng mot dem. Hur ska ni se till att få med er alla tre poäng trots det?

- Vi behöver ju se till att sätta grunderna, spela tillsammans och lita på varandra. Hårt jobb och en tro på det vi gör kommer vara helt avgörande.

Vad skulle det innebära för klubben om ni åker ur igen?

- För innebandyn i Lerums kommun och oss runt om och i laget skulle de såklart vara tråkigt och otroligt tungt. För FBC Lerum som förening däremot skulle det nog bara vara bra då föreningen ändå inte på långa vägar är redo för nya allsvenskan som kommer 24/25.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona

Den här artikeln handlar om: