Gransholms IF förlorade mot Malmö FBC

Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch

Det var ombytta roller när Gransholm tog emot Malmö FBC i Gemla Sporthall på lördagen. Malmö FBC vann matchen i division 1 södra Götaland herr med 6-5 (1-0, 2-1, 3-4). I lagens senaste möte såg det annorlunda ut, då vann Gransholm med hela 8-0.

– I hemmamötet stod vi för säsongens plattmatch men nu var det ett annat Malmö. Ett Malmö som kämpar och sliter för varandra. Vi har visat att vi håller för nivån, tyvärr inte tillräckligt ofta. Surt att degraderas men skönt att slippa jumboplatsen, kommenterade Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson.

Gästerna Malmö FBC startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 1.31 slog Mattias Egertz till framspelad av Ludvig Wu. Malmö FBC var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 1-3.

Gransholm hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-3 men Malmö FBC kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Malmö FBC:s Ludvig Wu stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här var Malmö FBC:s fjärde uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången betyder att Gransholm slutar på nionde plats i tabellen, och Malmö FBC på tionde plats. Båda lagen åker därmed ur division 1 södra Götaland herr.

Matchrapporter: Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp Förlust för Åstorp/Kvidinge trots mål av Andreas Bremer och Jonathan Rosengren