Malmö FBC vann mot FBC Karlskrona

Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona

Malmö FBC vann hemma mot Karlskrona i division 1 södra Götaland herr med 7-6. Matchen var helt jämn efter två perioder, 4-4, innan Malmö FBC avgjorde i sista perioden.

– Stark prestation där killarna verkligen kämpar för varandra. Skönt att avsluta med en seger på hemmaplan. Vi är det bättre laget, tyckte Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson, efter matchen.

Daniel Hedegaard slog till 10.34 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 7-6-mål.

Malmö FBC var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Malmö FBC inledde andra perioden med att göra 4-2 genom Hampus Bäcklund, innan Karlskrona svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Erik Bengtsson för framspelad av Ture Håkansson efter 19.35.

I slutminuterna var det dock Malmö FBC som tog greppet. Daniel Hedegaard gjorde 5-4 efter 20.55, på pass av Kristers Kuznecovs. Malmö FBC inledde tredje perioden med att göra 6-4 genom Hannes Lantz, innan Karlskrona svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Måns Sahlén för efter 7.17.

I slutminuterna var det dock Malmö FBC som avgjorde. Daniel Hedegaard gjorde matchavgörande 7-6 efter 10.34, på pass av Philip Sannum.

Måns Sahlén och Erik Bengtsson gjorde båda två mål och en assist för Karlskrona. Malmö FBC:s Daniel Hedegaard gjorde tre mål för Malmö FBC och Kristers Kuznecovs hade tre assists.

Det här var Malmö FBC:s tredje uddamålsseger den här säsongen.

Med en omgång kvar är Malmö FBC på tionde plats i tabellen, och Karlskrona är på elfte plats.

Motståndare i sista omgången för Malmö FBC är Gransholm. Lagen möts lördag 9 mars 17.00 i Gemla Sporthall.

Matchrapporter: Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp Emil Skog het när Gränna besegrade Karlskrona Fiaskosäsong för Malmö FBC – som åker ur serien