Highlights

Highlights: jönköping-Västerås 4-2

Se höjdpunkterna från toppmötet i Allsvenskan mellan Jönköping och Västerås som slutade 4-2.

Jönköping är nya serieledare i Allsvenskan Södra efter att de besegrade suveränerna Västerås från Västra serien. Jönköping vann med 4-2 och det var Västerås första förlust denna säsong. Jönköping är inne i en riktigt bra period nu och de har vunnit de nio senaste matcherna.

Den södra serien är väldigt mycket jämnare i toppen än den västra. Jönköping leder men bara en poäng före Lindås och fyra poäng före Partille. Trots förlusten leder Västerås sin serie med tio poäng över Lockerud Mariestad och elva före Skoghall. Västerås behöver bara vinna två av de sex sista matcherna för att säkra en kvalplats.

Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman tyckte så här om matchen:

– Idag åker vi på vår första förlust efter 16 omgångar i Allsvenskan. Vi förlorar denna under en 5-6 minutersperiod i den andra perioden. I övrigt är matchen jämn mellan oss.

Se alla målen från toppmötet i klippet ovan.

Målvakt - Ut20:00 Felicia Johansson

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86