Jönköping vann mot Västerås IBS

Jönköping toppar tabellen efter seger mot Västerås IBS

Jönköping är ny serieledare i Allsvenskan västra/södra dam efter hemmaseger med 4-2 (1-1, 3-0, 0-1) mot Västerås IBS. Jönköping leder serien en poäng före Lindås. Västerås IBS ligger på första plats i tabellen.

Västerås IBS:s tränare Per-Inge Hellman tyckte så här om matchen:

– Idag åker vi på vår första förlust efter 16 omgångar i Allsvenskan. Vi förlorar denna under en 5-6 minutersperiod i den andra perioden. I övrigt är matchen jämn mellan oss.

Resultatet betyder att Jönköping tog nionde segern i följd, och att Västerås IBS samtidigt förlorade efter tolv segrar i rad.

Första perioden var jämn. Västerås IBS inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Matilda Söderlund efter 1.20, men Jönköping kvitterade genom Julia Adolfsson efter 15.14. Jönköping spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom tre snabba mål i mitten av perioden av Julia Adolfsson, Elin Knutsson och Fanny Kruse. 4.03 in i tredje perioden slog Stina Sjögren till på pass av Izabell Rydell och reducerade. Mer än så blev det dock inte för Västerås IBS.

Jönköping har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Västerås IBS har fyra vinster och en förlust.

Jönköping tar sig an Lindås i nästa match borta lördag 28 januari 14.00. Västerås IBS möter Katrineholm hemma söndag 29 januari 13.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Lisa Söderlund tvåmålsskytt för Västerås IBS i segern mot GS 86