Gävle GIK förlorade mot FC Helsingborg

Helsingborg slog Gävle GIK på bortaplan

Helsingborg vann mötet i Superligan SSL herr på bortaplan mot Gävle GIK, med 8-5 (1-2, 5-1, 2-2).

Gävle GIK var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-1.

Helsingborg hade övertaget även i andra perioden. Laget gick upp till 2-2 innan Gävle GIK reducerade.

Därefter handlade dock allt om Helsingborg och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 3-6. Tredje perioden slutade 2-2 och Helsingborg vann matchen med 8-5.

Linus Nordgren gjorde tre mål för Helsingborg och ett assist, Max Wahlgren stod för två mål och ett assist och Linus Bergström hade tre assists. Gävle GIK:s Alexander Larsson gjorde tre mål.

Gävle GIK har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Helsingborg har tre vinster och två förluster.

Helsingborg ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Gävle GIK är på 14:e och sista plats.

Nästa motstånd för Gävle GIK är Hagunda. Lagen möts onsdag 1 februari 19.00 i IFU Arena. Helsingborg tar sig an Linköping hemma söndag 29 januari 15.00.

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping