#ibsilly
Foto: Peter Lindblad och Jimmy Palm
Allsvenskan södra

Allsvenska trotjänaren lämnar för lokalkonkurrenten – i samma serie

ANNONS

Tobias Andersson byter klubb efter sju raka säsonger i Malmö.

Malmö ligger klart sist i Allsvenskan Södra med blott en inspelad poäng. Mycket talar för att det väntar spel i Herr1an kommande säsong då man har 15 poäng upp till säker mark med åtta omgångar kvar att spela.

Nu kommer nästa smäll: Klubbikonen Tobias Andersson lämnar laget, detta för lokalkonkurrenten Höllviken i samma serie.

Andersson, född 1994, fostrades i Malmhaug och skrev 2011/12 på för Malmö. Efter tre säsonger hos de magenta så testade han vingarna i just Höllviken, som då låg i SSL, men där blev det bara 13 matcher. Anderson återvände säsongen därpå (2015/16) till Malmö, en klubb han representerat sedan dess.

Den leftfattade forwarden har varit en frekvent målskytt för sitt Malmö och har hittills gjort 9+1 på 14 matcher den här säsongen. Så sent som ifjol svarade han dessutom för 40 poäng.

“Kommer vara djupt saknad i gruppen”

Andersson meddelade klubben att han ville söka sig vidare för nya utmaningar och övergången trädde i kraft efter att Höllviken lagt ett bud på honom.

– Vi kan inte nog understryka att Tobias varit en betydelsefull spelare hos oss och vi hoppas få se honom i vår klubb igen i framtiden. Vi önskar honom lycka till, säger Mattias Persson, styrelseledamot i Malmö, till klubbens hemsida.

Malmös tränare Mikael Jeppsson:

– Tobias har som precis som hela laget en tung sportslig säsong bakom sig, där det finns mycket som vi inte har fått att stämma. Men oavsett om det är i framgång och ”Tuben” i ett poängstim eller när det går tungt så kommer han som lagkamrat att vara djupt saknad i gruppen. 

– Vi har några mentala berg att bestiga nu och det är min främsta uppgift just nu att stötta killarna att resa sig åter igen. Vi kommer INTE att ge upp någonting och vi kommer inte att tumma på någonting i vår verksamhet sett till träning förberedelser, fysträning och otaliga motståndaranalyser. Tids nog kommer vi ut starkare från detta och även säsongen som helhet.

Nya tränaren tror på mål direkt

Nygamla klubbadressen Höllviken ligger på en sjätteplats i Allsvenskan Södra, med fyra poäng upp till Hovslätt som har den sista kvalplatsen. 

- Jag har länge scannat av marknaden och när denna möjligheten dök upp så kändes det som en fullträff. Vi har sedan tidigare en fin trupp men just en leftad forward med grymt målsinne passar perfekt in, säger Höllvikens tränare Stefan Prim till klubbens Instagram-sida.

– Att han dessutom är en jävligt bra kille som passar perfekt in i gänget gör bara saken bättre. Detta kommer bli riktigt bra och jag har en känsla att han går in och nätar direkt i debuten.

Höllviken spelar sin nästa match imorgon lördag klockan 13.00, detta borta mot Lillån.


TV: Storbråk i semifinalen - rött kort för stjärnan

Matchstraff för Kevin Haglund i Svenska Cupen-semifinalen mellan Kalmarsund och Växjö.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona

Den här artikeln handlar om: