Artikelfoto: Pixbo Wallenstam
Superligan

Jättetalangens framtidsbesked: "Det vore en dröm"

ANNONS

Ellen Lundin har gjort sin första poäng i Pixbo-tröjan: "Jag har haft väldigt många lägen"

Ellen Lundin, född 2005, gjorde en storstilad debut i seniorsammanhang förra säsongen. Hon deltog i 19 allsvenska matcher med Lockerud Mariestad och svarade för 31 poäng (22+9) på dessa. 

Däremot var inte planen att spela i Lockerud förra säsongen, från en början. Lundin blev antingen till RIG Umeå men valde till slut att stanna kvar i Mariestad. 

– De känns skönt att jag äntligen bestämt mig. Det var inget lätt beslut men min magkänsla säger att jag i min forsatta utveckling vill vara kvar i Lockerud. Jag trivs otroligt bra i laget. Jag har kommit in på programmet jag vill gå och skolan är en också stor del i att jag väljer att vara kvar. Nu blickar jag framåt och ser mycket fram emot att få spela en hel innebandy säsong, sa Lundin då.

Det var inte bara i klubblagssammanhang som Lundin utmärkte sig, hon fick även en plats i andrafemman när Innebandymagazinets utsåg All Star-laget i SDF-SM hösten 2021. Hon röstades även fram som den bästa centern i både Allsvenskan Västra samt i Lockeruds JAS-grupp.

Ellen Lundin Foto: Pixbo Wallenstam

Lundin har också tagit en plats på Innebandymagazinet 100-talanglista vid två tillfällen: 2021 så hamnade hon på plats 74, ett år senare hade hon klättrat hela vägen till fjärdeplatsen – bara slagen av Jonathan Berglund, Daniel Kalentun och Mira Markström.

"Har fått ett jättebra välkomnande här"

I början av januari kom nästa milstolpe då hon SSL-debuterade i Pixbos tröja, detta på ett dubbellicensavtal, när man möte Åkersberga. Under onsdagen så var hon med på nytt, den här gången i Svenska Cupen.

Lundin var en högst bidragande faktor till att Pixbo besegrade Västerås Rönnby i gårdagens semifinal, då hon utsågs tills matchens lirare och sedan spelade fram Eliska Krupnova till det avgörande målet i sudden death. 

– Jag är nöjd! Jag har haft väldigt många lägen i första matchen mot Åkersberga och nu idag. Det var skönt att få göra poäng, sa Lundin till Innebandymagazinet efter matchen. 

18-åringen får pendla mellan spel i Lockerud och Pixbo fram till den 1 mars, efter det så får hon bara spela i ett av lagen.

– Prioriteringen har jag fortfarande i Lockerud eftersom vi försöker gå till SSL-kval där, men jag ska försöka vara med (i Pixbo) så mycket som möjligt, säger hon.

Centern gör inte någon hemlighet över att Pixbo ligger bra till om det skulle bli aktuellt med en permanent SSL-flytt framöver.

– Jag har fått ett jättebra välkomnande här och tycker alla är jättesnälla. Så det är klart att jag tänker på framtiden här också. 

Lockar det rent av med att bilda en Lockerud-kedja i Pixbo, där du spelar center ihop med Klara Loneberg och Emma Stenberg?

– Ja, det vore ju en dröm (skratt)!

Är det spelare du sett upp till då de kommer från samma område och förening?

– Ja, det är jättebra innebandyspelare som man har kollat på länge, avslutar Lundin.

Du kan se hennes framspelning till det avgörande målet i spelaren ovan. 

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: