Nykvarn Ungdom vann mot Visby IBK

Nykvarn Ungdom ny serieledare efter seger mot Visby

Nykvarn Ungdom slog Visby med 6-1 (3-0, 1-0, 2-1) på hemmaplan och kan nu fira att laget är ny serieledare i Allsvenskan norra herr efter 14 spelade matcher, på samma poäng som Bele Barkarby. Bele Barkarby har dock en match mindre spelad. Visby ligger på tredje plats i tabellen.

Visbys tränare Joakim Bandholtz:

– Med en tuff start på matchen med 0-3 efter första så kommer vi aldrig tillbaka. Samtidigt tycker jag Nykvarn gör en riktigt bra insats - så man får lyfta på hatten till en väl genomförd match.

Segern var Nykvarn Ungdoms sjätte på de senaste sju matcherna.

Visby hade en fin rad med nio raka matcher utan förlust inför lördagens match.

Nykvarn Ungdom spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Sebastian Thorberg, Kevin Mattsson och Liam Arvidsson. Efter 19.39 i andra perioden slog Hampus Ahren till, på pass av Lucas Rigogiannis och gjorde 4-0. 2.04 in i tredje perioden nätade Visbys Andreas Lindqvist framspelad av Eddie Nissen-Sandberg och reducerade. Mer än så blev det dock inte för Visby.

9.51 in i perioden slog Liam Arvidsson till på nytt på pass av Hampus Ahren och ökade ledningen.

Efter 10.40 nätade Oscar Janthe framspelad av Kevin Rigogiannis och ökade ledningen för Nykvarn Ungdom. 6-1-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Nykvarn Ungdoms Hampus Ahren stod för ett mål och två assists.

Nykvarn Ungdom har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna.

Lördag 21 januari spelar Nykvarn Ungdom borta mot Hudik/Björkberg 15.00 och Visby mot Salem hemma 17.00 i ICA Maxi Arena.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF