IBK Göteborg förlorade mot Katrineholm
Montage
Matchrapport

Katrineholm utklassade IBK Göteborg på bortaplan

ANNONS

Katrineholm dominerade stort när laget vann på bortaplan mot IBK Göteborg i Allsvenskan västra/södra dam med hela 7-0 (1-0, 2-0, 4-0).

– Uselt! Vi kommer inte alls upp i nivå, och vi spelar utan vilja, inställning eller passion. Ett riktigt bottennapp. Skall inte ta ifrån Katrineholm något, de var riktigt bra och är nivåer bättre än oss och vinner helt rättvist. Är väldigt besviken på hur vi uppträder idag. Enda positiva är att det är ny match imorgon, så vi kan få chans på revansch snarast! Detta var helt klart säsongens sämsta prestation. Som man säger, imorgon är en ny dag med nya möjligheter, kommenterade IBK Göteborgs tränare Daniel Hansson.

Katrineholms tränare Kent Olsson tyckte till om matchen:

– Vi började lite avvaktande första tio, Göteborg hade mycket boll men skapade inte så mycket, vi höll dem på utsidan och låg bra i täck. Sedan började vi komma igång och tog också ledningen. I andra tycker jag att vi är dominanta, förutom sista fem då spelet jämnar ut sig, men vi hade en 3-0-ledning med oss efter två perioder. Vi gör 4-0 efter 30 sekunder och efter det tycker jag att vi stänger ner matchen. Vi spelade väldigt tajt i spelat utan boll och med tålamod, ett bra bortaspel från vår sida.

Katrineholm tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Sofia Haglund framspelad av Angelica Högberg. I andra perioden var Katrineholm starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom mål av Tilda Lilja och Line Ceder. Det var bara början för Katrineholm. Katrineholm fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-0. Målen i sista perioden gjordes av Sofie Cederlind, Ebba Myllyvainio och Frida Eriksson.

Katrineholms Angelica Högberg hade tre assists.

IBK Göteborg har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Katrineholm har tre vinster och två förluster.

Resultatet innebär att IBK Göteborg ligger kvar på sjunde plats och Katrineholm på femte plats i tabellen.

Söndag 15 januari möter IBK Göteborg Bergs IK hemma 14.45 och Katrineholm möter Lindome borta 14.00.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Berglund och Lilja bakom Katrineholms vändning mot Västerås IBS

Den här artikeln handlar om: