#ibsilly

Viktor Palm om varför han lämnade Nykvarn

ANNONS

Dagens #ibsilly-bomb väljer att kliva ner ett steg för att komma tillbaka som en bättre kopia av sig själv.

Tidigare idag bjöd Herr1an-laget FBC Nyköping på en #ibsilly-bomb när de presenterade Viktor Palm som nyförvärv resten av säsongen, på lån från Nykvarn. Palm är den femte bästa poängspelaren genom tiderna i Allsvenskan och poängkungen lämnade Onyx i somras efter att de åkte ner i Herr1an. 

Palm blev istället klar för Onyx värsta konkurrenter, SSL-satsande Nykvarn. Så Palm lämnar Nykvarn och jakten på SSL för att lånas ut till Nyköping som spelar en nivå lägre och som jagar en Allsvensk plats. För Innebandymagazinet berättar Viktor Palm om sitt beslut:

– Först och främst vill jag vara tydlig med att jag är utlånad, jag har fortfarande kontrakt med Nykvarn över nästa år. Anledningen är att jag känner att jag inte bidrar på den nivå som vare sig jag eller klubben tycker att jag borde. I och med att jag börjat jobba hemma i Nyköping så blir det mycket tid i bilen, det gör det svårt att både äta och sova ordentligt, vilket i långa loppet tar mycket energi.

Palm har trivts väldigt bra i laget men med endast tre mål och sex assist på 13 matcher väljer han att ta ett steg tillbaka för att hitta tillbaka till sitt vanliga jag igen.  

– Jag är nöjd att jag valde att spela för Nykvarn, det har varit en fantastisk nivå på innebandyn att träna i. Däremot är jag såklart inte nöjd med min prestation, jag har hamnat i ett läge där det enda som finns i huvudet varje byta är ett måste att leverera och det funkar inte. Självförtroendet och lugnet att det kommer lossna måste finnas och det gör det inte för tillfället.

Förra säsongen så gjorde Palm 44 poäng i Onyx, som kom näst sist i Norra Allsvenskan. Tidigare säsonger har han öst in runt 60 poäng varje säsong och totalt har poängmaskinen gjort 360 poäng i Allsvenskan. Så nio poäng på 13 matcher är långt under poängkungens kapacitet. 

– Som du säger så har poängproduktionen varit allt annat än bra. Även prestationerna bortsett från några matcher i Svenska Cupen har lämnat mer att önska.  

Vad har du för målsättning resten av säsongen i FBC Nyköping?

– Min målsättning är att få tillbaka glöden och formen, njuta av att spela innebandy. Det är ändå det som måste vara nummer ett.  

Viktor Palm var länge synonymt med Onyx och 30-åringen spelade där från det att han var 10 år tills han var 28. Många SSL-lag försökte att värva honom under årens gång men det var först säsongen 20/21 som Linköping fick honom att prova sina vingar. Men trots en bra debutsäsong valde han att flytta hem till Onyx säsongen efter. När sedan Onyx åkte ur Allsvenskan ville Palm stanna kvar på den nivån och valde då storsatsande Nykvarn, trots att han tidigare sagt att han aldrig skulle spela där. Så efter att ha spelat hela livet i Onyx är FBC Nyköping nu Palms tredje lag på lika många säsonger.

– Ja som du säger så har jag alltid spelat i onyx tidigare, men någonstans I bakhuvudet har det alltid funnits en känsla av att testa spel någon annanstans. Efter vi kvalade till SSL med onyx för 5 (?) år sedan så känner jag att man tappat lite av drivet att satsa framåt, och då har det känts som ett bra läge att testa lite annat.

Tanken med utlåningen är att Palm ska få tillbaka sitt självförtroende och återvända till Nykvarn igen nästa säsong. Så då är frågan om det är ett SSL-lag eller fortfarande ett allsvenskt lag som Palm kommer att återvända till.

– Jag tror att Nykvarn kommer att spela i SSL nästa säsong.

  

 

 

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: