FBC Nyköping vann mot Täby FC

Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match

Det har varit en jobbig säsong för Nyköping i division 1 östra Svealand herr. Efter matchen på söndagen hemma mot Täby FC i Nyköpings Sporthall blev det klart laget åker ur serien. Detta trots seger i sista matchen, som slutade 8-5 (3-1, 1-3, 4-1).

Nyköping var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

Täby FC hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Täby FC gjorde 4-5 genom Pontus Julin efter 1.17 i tredje perioden.

Nyköping gjorde dock fyra raka mål och gick från underläge 4-5 till ledning med 8-5 inom bara 4.03. 7-5-målet kom med bara 02.27 kvar att spela. Och med 01.37 kvar kom också 8-5. Därmed tog laget en säker seger.

Nyköpings Viktor Palm stod för två mål och fyra assists, Rabi Kahlaji gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål och Rasmus Widén gjorde två mål och ett målgivande pass.

Det här betyder att Nyköping slutar på nionde plats, och Täby FC på tionde plats. Båda lagen åker därmed ur division 1 östra Svealand herr.

Matchrapporter: Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger Täby FC klart för nedflyttning – efter förlust mot Farsta