FC Helsingborg vann mot AIK
Montage
Matchrapport

Helsingborg segrare hemma mot AIK

ANNONS

Helsingborg besegrade AIK på hemmaplan i lördagens möte i Superligan SSL herr. 9-6 (2-1, 4-1, 3-4) slutade matchen.

AIK:s tränare Magnus Jäderlund tyckte så här om matchen:

– Vi hänger med bra i första halvan av matchen, men FCH har ett vasst kontringsspel som i kombination med ett effektivt powerplay ger dem segern. Positivt är att vi vinner matchen i spel fem mot fem och kul att två 19-åringar, Lucas Helle och Edwin Perry, gör sin respektive SSL-debuter. Vi är redan skadeskjutet och fick tyvärr ytterligare två tråkiga skador under matchen, på målvakten Jonathan Hjelm och poängkungen Liam Åström.

I första perioden var det Helsingborg som var starkast. Laget vann perioden med 2-1.

Helsingborg var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 6-2.

AIK förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-4 men Helsingborg kunde hålla undan och vinna matchen med 9-6.

Linus Nordgren gjorde två mål för Helsingborg och totalt fem poäng och Max Wahlgren stod för två mål och tre assists.

Helsingborg har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan AIK har en vinst och fyra förluster.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Helsingborg på femte plats och AIK på tolfte plats.

Nästa motstånd för Helsingborg är Falun. Lagen möts lördag 14 januari 15.00 i Idrottens Hus A. AIK tar sig an Hagunda hemma söndag 15 januari 13.00.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK

Den här artikeln handlar om: