Karlstads IBF Ungdom vann mot Hedemora

Efterlängtad seger för Karlstads IBF Ungdom – bröt förlustsviten mot Hedemora

Det har varit en tung period med sju förluster i rad för Karlstads IBF Ungdom i division 1 västra Svealand herr. Men hemma mot Hedemora bröts den tuffa sviten. Det blev 8-7 (2-2, 1-4, 4-1, 1-0) efter förlängning i matchen i Colorama Arena.

– Vi börjar första perioden helt okej. Andra perioden är vi helt under isen och får jobba i uppförsbacke resten av matchen. Tidigt i tredje perioden gör de 3-7 men vi visar bra moral och tar det till sudden där vi avgör efter åtta sekunder in i sudden, tyckte Karlstads IBF Ungdoms tränare Oskar Moberg, efter matchen.

Hedemoras tränare Jarmo Holmstedt tyckte så här om matchen:

– Vi tar många dåliga beslut i slutet av matchen och tappar en klar ledning. Surt.

Fabian Skålerud stod för Karlstads IBF Ungdoms avgörande mål efter bara 08 sekunder i förlängningen.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Hedemora hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.12 genom Pierre Ahlbom, och gick upp till 2-5 innan Karlstads IBF Ungdom svarade.

Innan perioden var över hade Hedemora ryckt åt sig ledningen med 3-6. Karlstads IBF Ungdom var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

I förlängningen tog det åtta sekunder innan Karlstads IBF Ungdom också avgjorde till 8-7. Matchvinnare för hemmalaget blev Fabian Skålerud, på pass av Noel Johansson.

Noterbart är att Filip Gustafsson gjorde två mål för Karlstads IBF Ungdom och spelade dessutom fram till två mål och Marcus Olsson stod för två mål och två assists. Dessutom att Hedemoras Jonathan Harald gjorde två mål och totalt tre poäng och Pierre Ahlbom gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Karlstads IBF Ungdom har en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Hedemora har en oavgjord och fyra förluster. Det här var Karlstads IBF Ungdoms andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hedemoras tredje uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Karlstads IBF Ungdom på tionde plats och Hedemora sist, på elfte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 17 december. Då möter Karlstads IBF Ungdom Hälsinggården i Colorama Arena 16.15. Hedemora tar sig an Kais Mora borta 14.00.

Matchrapporter: Karlstads IBF Ungdom vann mot Hedemora på bortaplan Kais Mora utklassade Karlstads IBF Ungdom på bortaplan Fiaskosäsong för Hedemora – som åker ur serien Efter fem raka segrar i division 1 västra Svealand herr tog vinstsviten slut för Runsten Dottevik utklassade Karlstads IBF Ungdom på bortaplan