Karlstads IBF Ungdom förlorade mot Kais Mora

Kais Mora utklassade Karlstads IBF Ungdom på bortaplan

Kais Mora dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Karlstads IBF Ungdom i division 1 västra Svealand herr med hela 13-5 (5-3, 6-1, 2-1).

Kais Moras tränare Peter Wallin:

– Vi fick en smakstart med två snabba mål och inleder piggt. Även om de bjuds in lite enkelt så gör vi matchen från början till slut. Andra perioden är vår bästa men det är ju ett mindre under att vi inte får fler utvisningar med oss. Tyvärr tappar vi lite fokus i sista perioden och spelmässigt såg det mindre bra ut. På det hela en okej laginsats sett över tre perioder.

Segern var Kais Moras fjärde på de senaste fem matcherna.

I första perioden var det Kais Mora som var starkast. Laget vann perioden med 3-5.

Även i andra perioden var det Kais Mora som var starkast. Laget vann perioden med hela 1-6 och ställningen efter två perioder var 4-11.

Kais Mora gjorde dock två snabba mål tidigt i tredje perioden och gick från 4-11 till 4-13, målen av Oliver Collin och Alvin Karlgren, och punkterade matchen.

Adam Nordqvist reducerade förvisso, men närmare än 5-13 kom inte Karlstads IBF Ungdom. Kais Mora tog därmed en säker seger.

Daniel Simons-Pettersson gjorde tre mål för Kais Mora och ett assist, Emil Hedström hade tre assists och William Tara-Eriksson stod för ett mål och två assist. Karlstads IBF Ungdoms Filip Gustafsson hade tre assists.

Med en omgång kvar är Karlstads IBF Ungdom sist i serien, och Kais Mora är på andra plats.

Nästa motstånd för Karlstads IBF Ungdom är Hedemora. Kais Mora tar sig an Runsten hemma. Båda matcherna spelas söndag 12 mars 12.30.

Matchrapporter: Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala Målfest när Kais Mora besegrade Hälsinggården i Lugnet